Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Miyamoto’s focus ligt op de Wii U

Nintendo en DeNA gaan samenwerken in de smart device branche. Deze samenwerking zal ook games omvatten, maar we hoeven niet bang te zijn dat Miyamoto daar veel tijd aan besteed.

Dit blijkt uit uitspraken van Iwata in een interview met TIME. Van de samenwerking in de mobiele sector zal DeNA zich bezig houden met services en Nintendo met het maken van de games, maar veel invloed van Miyamoto hoeven we voorlopig niet te verwachten. Miyamoto’s focus ligt namelijk op de Wii U titels die dit jaar zullen verschijnen. Zo werkt Miyamoto momenteel onder andere aan een nieuwe Star Fox game voor de Wii U alsmede aan Project Guard.  In de toekomst zal Nintendo gaan kijken hoe Miyamoto betrokken gaat worden bij de ontwikkeling van mobiele games. Iwata zei in een interview met TIME hieronder onder andere het volgende:

 “As for any involvement of Mr. Miyamoto, we will discuss it when possible, but for now, understand that his priority is on the development of Wii U titles that will be launched this year.”