Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hey, Listen! Xenoblade Chronicles

Muziek is altijd zeer belangrijk in video games. Van de mysterieuze melodiën in Zelda tot de vrolijke deuntjes van Mario. In onze nieuwe specials Hey, Listen! Kijken wij naar bepaalde games en hun muziek.

Deze keer staat de muziek uit de game Xenoblade Chronicles in de spotlight. Dit niet alleen omdat het een geweldige soundtrack heeft, maar ook omdat binnenkort de remake van deze game uitkomt.

De volledige soundtrack van Xenoblade Chronicles bestaat uit 91 tracks en om daar een selectie nummers uit te kiezen om uitgebreider bij stil te staan is erg lastig.

Sorrow

Dit nummer hoor je al redelijk in het begin van de game nadat de Mechon je thuisstad hebben verlaten en Shulk terugdenkt aan een moment met zijn vriendin Fiora. Dit nummer wat bedoeld is om een verdrietige stemming over te brengen slaagd hier zeer goed in.

https://www.youtube.com/watch?v=60K8n0VVheg

Beyond the Sky

Beyond the Sky is het nummer dat je hoort tijdens het eind van Xenoblade Chronicles. Dit nummer is het enige nummer dat een songtekst heeft. Het wordt gezongen door Sarah Lim en speelt op de achtergrond terwijl Shulk en de rest in een vreedzame wereld nadenken over de toekomst.

https://www.youtube.com/watch?v=53LKamDo7Ro

De volledige soundtrack playlist is hieronder te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=p4RnWsJxhj0&list=PLvjrLURbmpL7etQiGgBkiiAsmcEAk0nsz