Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hacker maakt “het moeilijkste Super Mario World Level ooit”

Met wat hacktools maakt een hacker een eigen Super Mario World Level die je niet uit kunt spelen zonder enige frustratie.

Al jaren maken hackers hun eigen Super Mario-levels door oude ROMS zodanig te hacken dat er een heel nieuwe Mario avontuur kan ontstaan. Youtube-gebruiker PangaeaPanga is één van deze hackers. Hij maakte een serie met verschillende Super Mario levels, en sluit deze serie nu af met de ‘The Hardest Super Mario World Level In Existence’

Het level is onderdeel van een serie die de maker Item Abuse noemt. De eerste episode van de serie bracht PangaePanga uit in 2009. Sindsdien heeft hij nog twee andere epiodes gemaakt. De meeste tijd zit echter in Item Abuse 3, zijn finale episode. Dit level kent verschillende rooms, met elk zijn eigen thema.

Room 1: Shell abuse
Room 2: Shell abuse
Room 3: Key-jumping
Room 4: On/Off blocks
Room 5: Throw-block timer manipulation
Room 6: Meticulous flying/Yoshi abuse
Room 7: Absurd (s)hell abuse (accidental typo is relevant)
Room 8: Water level/double grabbing items
Room 9: Block duplication abuse
Boss: Shell/Block duplication abuse

In de beschrijving van de video verteld PangaeaPanga dat hij 3 jaar aan de finale episode voor zijn serie heeft gewerkt. In deze tijd ontwierp hij niet alleen het level, maar probeerde ook daadwerkelijk om zelf dit level uit te spelen. Het resultaat hiervan deelt hij op zijn youtube-kanaal, want na enige frustratie is het de maker zelf gelukt om zijn enigen moeilijke level uit te spelen.

Hieronder kun je het level zelf bekijken.