Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Super Mario Bros 3

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger die het verdient nog eens in de schijnwerpers te staan. Deze week is het de beurt aan de NES game Super Mario Bros 3.
.
Super Mario Bros 3 wordt door veel gamers gezien als één van de beste Mario platformers verschenen.  Na het succes van de eerste Super Mario Bros verscheen er een tweede deel, vergelijkbaar met het eerste deel. Voor Europa en Amerika vond Nintendo de game echter te moeilijk waardoor er een andere versie verscheen buiten Japan.
.
Zo werd Super Mario Bros 2 een Mario zonder Bowser als vijand, met andere werelden, items en bazen. Super Mario Bros 3 liet spelers het echter wel weer opnemen tegen Bowser. Deze keer met allerlei minibazen die bestonden uit de kinderen van Bowser. Nieuw in dit deel was ook de World Map waar je overheen kon lopen. Daarnaast kende de game allerlei minigames om bijvoorbeeld extra levens mee te verdienen. Ook introduceerde Super Mario Bros 3 het Tanooki Pakje. Mario kon hiermee voor korte tijd vliegen.
.
Super Mario Bros 3 mag met recht een klassieker genoemd worden en sloot het NES tijdperk op een geweldige manier af. Later verscheen de game nog als remake op de GBA. Bekijk beelden van Super Mario Bros 3 hieronder.
.