Jouw online Nintendo Magazine

TwitchPlaysPokémon viert verjaardag door Pokémon Red opnieuw te spelen

Vorig jaar werd TwitchPlaysPokémon opgericht. Nu bestaat het een jaar en viert het zijn verjaardag door terug te keren naar Pokémon Red.

Met de hele wereld tegelijkertijd Pokémon spelen, wie wil dat nu niet?  In de wereld van TwitchPlaysPokémon is het in ieder geval mogelijk, waar je met een groep van toen ruim 19 miljoen mensen één potje Pokémon Red/Blue bestuurde en het avontuur daardoor alle kanten opgaat.  Eerder werd de game Pokémon Red geheel via dit principe uitgespeeld, evenals o.a. Emerald en Crystal.

Het doel van TwitchPlaysPokémon is dat iedere bezoeker van het verhaal input heeft in de verloop van het spel. In principe spelen alle bezoekers datzelfde spelletje, waardoor je een mooi chaotisch geheel krijgt waarin men via de chat probeert de game te besturen. Wanneer men bijvoorbeeld in de chat ‘down’ of ‘up’ typt, wordt dit in-game ontvangen als een command.

In deze speciale verjaardagseditie is een romhack toegepast die het mogelijk maakt om alle 151 Pokémon met verdere modificatie uit deze game te vangen.  In de oorspronkelijke versie kon dit niet zomaar.

Hieronder kun je de verjaardagseditie van TwitchPlaysPokémon bekijken. Met een account op Twitch kan je zelf ook meespelen met TwitchPlaysPokémon.

Watch live video from TwitchPlaysPokemon on www.twitch.tv