Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Word zelf een Pokémonkaartillustrator

Pokémon Art Academy, een spel waarin je leert Pokémon te tekenen, is alweer een lange tijd uit op de 3DS. The Pokémon Company heeft vandaag een wedstrijd voor dat spel aangekondigd.

De Miiverse wedstrijd die loopt van 18 februari 2015 01.01 uur tot 29 maart 2015 00.59 uur zal twee verschillende thema’s kennen.

Kleed Pikachu Aan
Dit thema, dat gebaseerd is op de speciale Cosplay Pikachu die te zien is in de recent uitgebrachte spellen Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, geeft deelnemers de kans om als modeontwerper een geheel eigen outfit voor Pikachu vorm te geven!

In de spellen Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire kan Pikachu zich verkleden als Pikachu Belle, Pikachu Rock Star, Pikachu Pop Star, Pikachu, Ph.D. en Pikachu Libre. Wanneer Cosplay Pikachu van een nieuw uiterlijk wordt voorzien, kan hij acties uitvoeren die de gewone Pikachu niet kan leren tijdens normale gameplay en hij draagt ook nog eens leuke kostuums die zeker als inspiratie zullen dienen voor de ontwerpers die meedoen aan dit thema.

• Je Favoriete Pokémon
Dit thema geeft deelnemers de kans om hun eigen artistieke impressie van hun favoriete Pokémon, gemaakt met de Free Paint-modus van de Pokémon Art Academy, in te sturen. Dus als fans van Snorlax de Leonardo da Vinci in zichzelf ontdekken, of Rayquaza hen de verf in het rond laat spetteren, is dit hun perfecte thema!

Per thema worden uit alle deelnemers 3 winnaars gekozen die dan vervolgens 100 keer hun eigen kaart zullen ontvangen. De winnende versies zullen overigens niet te koop aangeboden worden en niet te gebruiken zijn in officiële toernooien.

Hieronder kan je vinden hoe je mee kan doen:

Hoe Kun Je Deelnemen aan de Tekenwedstrijd van de Pokémon Art Academy

• Maak gebruik van de Free Paint-modus in Pokémon Art Academy om een afbeelding te maken en op te slaan.
• Selecteer de optie “Share” uit het hoofdmenu van Pokémon Art Academy en maak verbinding met de Miiverse.
• Selecteer de optie “Post to Competition” en ga akkoord met de voorwaarden.
• Selecteer het thema waarin je wilt meedoen en kies voor “Select Competition”. Alleen je eerste post wordt erkend als jouw inzending.
• Beweeg over de afbeelding en selecteer hem en kies voor “Share Selected”.
• Voeg een opmerking toe (als je dat wilt) en kies voor “Post”. De afbeelding wordt naar de Miiverse Community gestuurd en maakt nu kans om te winnen.
• De enige manier om deel te nemen aan de wedstrijd is via het spel Pokémon Art Academy, alleen beschikbaar voor Nintendo 3DS en Nintendo 2DS.