Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Mother 3

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger die het waard is nog eens in de schijnwerpers te zetten. Deze week blikken we terug op een serie die onder Nintendo fans die van RPG’s houden vast wel bekend is: Mother.

Mother 3 is een RPG welke is ontwikkeld door Brownie Brown en HAL Laboratories. Het derde deel in de serie is helaas nooit in Europa verschenen tot ongenoegen van veel gamers. Mother staat ook bekend onder de naam Earthbound en Mother 3 is het vervolg op Earthbound. Velen beschouwen dit als een van de beste RPG’s ooit en juist dit spel is nooit hier verschenen. Mother 3 speelt als een oldskool turnbased RPG. Het aparte is dat elke vijand een eigen muzikale thema heeft met een muzikale beat. Speel je de beat goed, dan voer je een combo attack uit.

mo

Mother 3 speelt zich af in de Nowhere Islands. Het verhaal speelt zich duizend jaar later af na Earthbound. In de game de Pigmask Army aan op het eiland en verpesten hier het leven van de mensen.

Naast enorm goede en diepgaande gameplay is ook het verhaal van Mother 3 van zeer hoog niveau. De karakters worden enorm goed uitgediept en het verhaal kent zowel emotionele als grappige kanten. Beelden van Mother 3 kun je hieronder bekijken.