Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Perfect Dark

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op een game van vroeger. We besteden aandacht aan de beste spellen uit het verleden en deze week is het de beurt aan de Nintendo 64 topper Perfect Dark. 

Een corporatie is in deze game bezig met een samenzwering tegen de mensheid. Eén vrouw durft het op te nemen tegen deze vijand en dat is Joana Dark. Perfect_dark_boxDeze game werd in 2000 uitgebracht door Rare en was een shooter van hoog niveau. Voor zijn tijd kende de game al zeer intelligente vijanden en deze kon je verslaan met meer dan 40 verschillende wapens. Niet alleen kende de game een erg goede story mode, ook op het gebied van multiplayer scoorde Perfect Dark goed en zorgde de game voor velen uren aan vermaak. De game maakte tevens gebruik van het Expansion Pack voor de Nintendo 64. Hiermee zag de game er nog mooier uit.

Het spel vertoont vele gelijkenissen met het Nintendo 64-spel GoldenEye 007, een game die ook door Rare werd ontwikkeld.

De singleplayer kent 17 missies, waarin de speler de rol op zich neemt van speciaal agent Joanna Dark. Zij werkt voor het Carrington Institute, en probeert een samenzwering binnen het vijandige bedrijf Datadyne te voorkomen. Daarnaast is de game ook met vrienden te spelen via split-screen mutliplayer. Het spel kan met maximaal vier mensen gespeeld worden.

Perfect Dark is een klassieker die je absoluut eens gespeeld moet hebben. Beelden van deze Nintendo 64 topper kun je hieronder nog eens terugkijken!