Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

December was beste maand tot nu toe voor Wii U

De Wii U heeft in december 2014 enorm goed verkocht. December bleek zelfs de beste maand tot nu toe te zijn voor de Wii U in Amerika.

Dat heeft Nintendo of America bekend gemaakt. De Wii U games en verkoopcijfers van de console zelf zijn volgens Nintendo of America met respectievelijk 27 procent en 75 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2013. Een flinke prestatie dus. Zo is Mario Kart 8 1,7 miljoen keer verkocht. Super Smash Bros. for Wii U ging 1,3 miljoen keer over de toonbank. Het ziet er inmiddels dan ook een stuk beter uit voor de Wii U. Zeker als je kijkt naar de aankomende games in 2015.

“De Wii U heeft zijn sterkste jaar tot nu toe gehad dankzij de langverwachte software lineup en de introductie van het amiibo platform

Naast de Wii U die het erg goed deed wist ook de Nintendo 3DS goed te presteren. Super Smash Bros. for 3DS werd meer dan 2,6 miljoen keer verkocht. Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire hebben samen meer dan 2,6 miljoen verkochte exemplaren op hun naam staan.