Kerstwensen: Het Nintendo kerstverhaal opnieuw verteld

Daily Nintendo wil iedereen ook op deze Tweede Kerstdag een geweldige dag toewensen. Hopelijk zit je deze kerstdagen niet alleen thuis, en vier je deze met de mensen die je lief zijn.

Een etentje bij opa en oma, lekker gezellig voor de openhaard met familie, met de vriendenkring naar een gezellige feel-good-film, een game-avond voor jong en oud naast de kerstboom, als het maar gezellig vrede op aarde is. Als er maar plezier is.

Precies een jaar geleden bood Daily Nintendo je het alom bekende kerstverhaal aan, maar dit keer in een Nintendo jasje. Voor wie deze gemist heeft of nog een keer wilt lezen,  nodigen we jullie uit om van de kerstgedachte te genieten.

Het kerstverhaal opnieuw verteld

the-super-mario-christmas-party-by-kamz-dgbow

In een klein vervallen dorpje met de naam Mimic, woonde een beeldschone, maar klein vrouwtje, Toadette, die elke dag het huisje schoonhield, de boodschappen deed, en zorgde dat de buurtbewoners geen last van haar hadden. Af en toe had ze mot met haar buurvrouw Miranda, maar sinds de burgemeester van het dorpje niet meer naar hun omkijkt omdat die te druk is met het spelen van Pokémon Y, was Miranda veel te druk met het inpakken van haar meubeltjes. Naast Toadette woonde er nog een andere speler in dat kleine vervallen dorpje: Toad. Toadette en Toad waren smoorverliefd op elkaar, maar mochten niet in hetzelfde huisje wonen, omdat  de software waar Mimic op draait eenmaal zo was geprogrammeerd. Toch koesterden beide figuren de droom om ooit samen te gaan trouwen en samen gelukkig te worden in hun eigen huisje.

Op een dag maakte Toadette haar slaapkamertje schoon, toen er mensachtige gedaante in haar venster verscheen. De gedaante was niet één van de dorpbewoners, en het was ook niet die rare tapijtverkoopster die haar vorige week nog een lelijk tapijt had aangesmeerd. Het was een vrouw met vleugels en prachtig haar. Een verschijning die zo uit een fantasie-wereld had kunnen komen. “Oh, wise young one! I am the Great Fairy of Wisdom”, zei de vrouw, “en ik kom hier om je iets te vertellen. Toadette, je zult een zoon krijgen. Hij zal Jezus heten. Het word een bijzonder kind. De zoon van je schepper. Een kind van vrede.” Toadette moest even denken voor ze antwoord gaf. ‘Maar dat kan toch helemaal niet’ zei Toadette verbaasd. ‘Ik ben nog niet getrouwd, dus hoe kan ik dan een kind krijgen?’ De vrouw verdween, en Toadette was wel degelijk zwanger. Ze vertelde dit aan Toad. Die schrok, maar wilde nog steeds met haar trouwen.

ori12ginal (1)

De buik van Toadette werd met de dag dikker. Om erachter te komen hoe lang Toadette nog met zo’n buik rond moest komen, kwam er een zeer geleerde heer langs. De zeer geleerde professor had een hulpje bij zich,  en samen probeerden zij onder het motto ‘een echte heer kraakt elke puzzel’ te achterhalen hoe lang Toadette nog had voor ze uitgerekend was. Op datzelfde moment las Toadette op de Miiverse van New Super Mario Bros. 2 dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in hun geboortestad, en dat alle figuren die zijn verbonden met de Mario-spellen overmorgen voor het paleis van Prinses Peach werden verwacht. De zeer geleerde heer wist Toadette te vertellen dat de baby op kerst om middernacht zal worden geboren.

De reis naar het Mushroom Kingdom was zwaar en vermoeiend. Tijdens deze lange en vermoeiende reis kwamen ze vele figuren tegen waaronder de broer van de oh zo bekende loodgieter Mario. Om de reis wat dragelijker te maken voor de hoogzwangere Toadette, mocht Toadette van Luigi zijn hond lenen, maar zoals bij menig spook-jager bekend is, is deze hond ook niet het beste wat men kan krijgen. De reis verliep wild, maar gelukkig wel snel. En voor de maan verscheen wisten Toadette, Toad, Luigi en de hond aan de rand van het Mushroom-kingdom aan te komen. Luigi stelde voor om die nacht door te reizen, maar Toadette zag het niet zitten. Ze voelde de baby schoppen, en had een enorme last van haar buik. Uiteindelijk besloot Luigi alleen verder te reizen, terwijl de geestige geestenhond ook besloot om zijn eigen weg te gaan.

Toadette en Toad gingen op zoek naar een slaapplaats. Ze klopten aan bij elke herberg, vroegen rond bij andere Toad’s die rondom het koningkrijk waren gevestigd, maar kregen overal het zelfde antwoord: ”Ik heb geen plaats meer voor jullie. Er zijn vandaag zoveel mensen gekomen.” De nacht kwam steeds dichterbij, en uiteindelijk was Bowsers Castle de enige uitweg die nog overbleef. Ze slikten even, en klopten aan. Bowser was zelf niet thuis, druk bezig in een heksenjacht naar prinses Peach, maar één van de Goomba’s wist hen met tegenzin een slaapplaats aan te wijzen. De enige voorwaarde: ‘wees stil, laat niemand weten dat jullie hier zijn en zijn geweest. Ik wil geen ruzie met de almachtige koning Bowser, moet je weten.’

Ze kwamen in de oude verlaten Chain Chomp-stallen terecht en konden daar slapen. Dat slapen verliep alleen niet vlekkeloos, want midden in de nacht werd Jezus geboren. Jezus werd in doeken gewikkeld en werd in een voerbak gevuld met stro gelegd. Zoals hen ook was beloofd, was Jezus ook erg bijzonder. Het was geen normaal Mii-personage, maar een prachtige creatie die onderdelen kende die normale gebruikers van deze software normaal gesproken niet eens konden gebruiken. Zo waren er oog-ontwerpen, haar-modellen en neus-vormen gebruikt die men normaal niet eens kon selecteren. Een unieke verschijning.

In de buurt van de stal hadden drie Pokémon Trainers hun kamp opgeslagen. Zij waren op weg naar Kanto, omdat ook zij zich in hun geboorteplaats moesten laten registreren. Bij hun hadden ze ieder een Pokémon. De eerste trainer had een Bulbasaur, de tweede trainer had een Squirtle en de derde trainer had een level 100 Magikarp in een Master Ball, met de naam ‘Master Bait’. Deze Magikarp had de trainer gekregen door een ruil met een onbekende in de Kalos-regio, de regio waar zij nu vandaan kwamen. Hij had zijn Charmander daar verwisseld met de Magikarp, een ruil waar hij achteraf spijt had. Hoe had hij ooit zo stom kunnen zijn om zijn Charmander aan te bieden op zo’n willekeurig iets als Wonder Trade? Zijn broers hadden nog dagen om hem gelachen. Nu lachten ze niet, maar jammerden ze. In het originele kerstverhaal hadden de herders die zij voorstelden namelijk een vuurtje, maar omdat de vuur-Pokémon van hun gezelschap was verwisseld, konden ze geen vuur maken om zich warm te houden. Ze hadden het nog lang koud.

Terwijl het gezelschap in een kringetje zat, verscheen er opeens een fel licht in de hemel. Er verscheen een gedaante. Het was The Great Fiary of Wisdom weer. “Wees niet bang”, zei de gedaante, ‘ik ben een fee. Ik heb goed nieuws voor jullie. Er is een heel bijzonder kind geboren in een stal bij Bowsers Castle, in the Mushroom Kingdom. Een kind van vrede.’ Plots verschenen er nog meer feeën. De tas naast één van de Pokémon-trainers begon te rommelen, en een flesje rolde eruit. De kurk schoot van de fles en ook uit die fles kwam een fee, die zich bij de andere feeën voegde. Er klonk gezang: ”Ere zij Iwata, vrede bij Nintendo.’ Toen de engelen weer weg gingen, gingen de Trainers op weg naar de stal. Daar troffen ze ons Mii-personage Jezus aan. Ze knielden voor hem neer, vertelden over de feeën en iedereen die het hoorde werd onwijs stil.

Hoe de rest van het verhaaltje ging, zullen we nooit weten. De Nintendo Wii U-cd-rom is beschadigd, omdat R.O.B er in zijn onhandigheid overheen is gereden. De flinke krassen konden niet meer worden hersteld, en er was maar één exemplaar van dit  verhaal. Wel weten wij via, via de verhalen van Toadette, Toad en Mii-personage Jezus. Een vredig verhaal, werkend naar een kerstgedachte die nooit meer vergeten mag worden: ‘vrede op aarde, licht overal. Stop al die ruzie, stop al dat kwaad. Even vergeten, die narigheid en haat.’ En waarom, even vergeten? Ondanks dat R.O.B. over die cd-rom is gereden, lopen wij niet dagelijks over hem te vloeken. Hij is in de doofpot verdwenen, maar goed… dat is een ander verhaal. Een verhaal voor later?

Daily Nintendo wenst jullie nogmaals een hele fijne kerstviering.

Kevin de Bruin

Redacteur en Communicatie Manager. Mijn naam is Kevin en ik schrijf graag over van alles en nog meer. Bij dezen ben ik gaan schrijven voor Daily Nintendo om jullie te voorzien van het laatste Nintendo nieuws. Als aanhanger van die 'softe' Nintendo Games, doe ik met alle liefde verslag.

7 gedachten over “Kerstwensen: Het Nintendo kerstverhaal opnieuw verteld

Geef een reactie