Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Screenshots van Crash Tag Team Racing DS na jaren toch opgedoken

Crash Tag Team Racing zou in 2005 naar de Nintendo DS komen. Daarentegen werd de versie gecanceled, zonder dat er duidelijk beeld naar buiten is gebracht. Nu, 2014, zijn er alsnog beelden.

Het gaat hier om screenshots en models die over het internet zijn verspreid. De afbeeldingen kwamen nu anno 2014 aan het ligt door een Crash Bandicoot fan die opereert onder de naam Bitmap.

Eerder verscheen Crash Tag Team Racing op diverse platforms, waaronder de GameCube. De Nintendo DS zou ook zijn eigen versie krijgen, maar hiervoor voldeed een port niet en moest de titel ook speciaal voor de Nintendo DS worden ontwikkeld. Deze variant werd op dat moment ontwikkeld door Sensory Sweep Studios. Men ongeveer 9 tot 10 maanden aan de nieuwe Crash Bandicoot game.

Deze maanden waren echter snel voor niets, toen het project stop werd gezet. In dezelfde releaseperiode stond Mario Kart D gepland. Met twee race games verwachtte Sierra naar eigen zeggen dat Crash de concurrentie met het game icoon Mario zou verliezen. Daarom werd de NIntendo DS-versie achterwegen gelaten.

Er onstond twijfel over bovenstaande redenen, en men speculeerde dat er mogelijk andere redenen zijn. Uiteindelijk werd dit vergeten, en belandde de titel in de doofpot. Het is dan ook opvallend dat de titel vandaag weer nieuws is. Bitmap maakte onlangs toch screens en models openbaar. welke je hieronder kunt bekijken.

Nu hebben we al weer een tijdje niets gehoord van het icoon Crash Bandicoot. Dit icoon verscheen eerder op de Playstation 1.