Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Geen reviewexemplaar van Sonic Boom voor IGN

Gisteren zijn beide Sonic Boom-titels op de Amerikaanse markt verschenen. Normaal gezien betekend dit dat je op diverse grote engelstalige websites een review zult aantreffen van de game. Daarentegen blijven deze reviews nog even uit. Naar geruchten zijn er geen of weinig review exemplaar verstrekt.

sonic_boom_wii_u-10Verontwaardiging bij enkele fans vanwege het ontbreken van Sonic Boom-review exemplaren bij IGN. Terecht, of helemaal niet?

Gisteren zijn beide Sonic Boom-titels op de Amerikaanse markt verschenen. Normaal gezien betekent dit dat je op diverse grote engelstalige websites een review zult aantreffen van de game. Daarentegen blijven deze reviews nog even uit. Naar geruchten zijn  er geen of weinig review exemplaar verstrekt.

Eerder meldde de engelstalige website IGN dat zij geen review exemplaar van de Sonic Boom-titels hadden ontvangen. Dit leidde tot verontwaardiging bij enkele fans die verwachtte op release een review te kunnen lezen. Deze verontwaardigingen uitten zich vooral in de reacties op IGN’s melding. Door het ontbreken van de review exemplaren gaan er een heleboel speculaties rond betreft de kwaliteit van de games. Deze speculaties worden gedaan door fans die mogelijk het spel niet hebben gespeeld, maar wél hun mening al klaar hebben liggen bij het horen van het kleine feit dat IGN geen code heeft ontvangen.

Of er daadwerkelijk geen review copies zijn verstrekt, of dat er alleen maar aan een beperkte selectie de review exemplaren is verstrekt is  nog onbekend. Om de geruchten te controleren hebben wij contact opgenomen met Nintendo, en wachten wij eerst op verdere toelichting. Wel zeker is dat IGN heeft gezegd geen review exemplaar te hebben ontvangen, en dat grote sites nog geen review hebben gepubliceerd.

Update: ook kotaku heeft bekend gemaakt geen review copy van Sonic Boom te hebben ontvangen.