Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Rune Factory 4 naar Europa

Goed nieuws voor fans van de Rune Factory serie, het vierde deel welke voor de Nintendo 3DS is gemaakt zal namelijk alsnog naar Europa komen. Rune Factory 4 zal als eShop titel naar Europa komen en komt niet in de winkels zel

Rune_Factory_4Goed nieuws voor fans van de Rune Factory serie, het vierde deel welke voor de Nintendo 3DS is gemaakt zal namelijk alsnog naar Europa komen. Rune Factory 4 zal als eShop titel naar Europa komen en komt niet in de winkels zelf te liggen. Dit heeft de westerse tak van Marvelous!, Xseed Games, bevestigd.

De Rune Factory-franchise gaat iets verder dan de simulatie-reeks van Harvest Moon. In Rune Factory 4 zijn meer RPG-elementen verwerkt en ook het boerenleven zal worden uitgebreid. Het is nog steeds de bedoeling dat jij je eigen stuk land gaat bewerken, maar anders dan in voorgaande delen zal het niet meer bij een afgebakend stukje blijven om te tuinieren en je eigen groenten te verbouwen.

Aan het begin van het verhaal lijden de hoofpersonen aan geheugenverlies. In grotten kun je vijanden verslaan, maar ook je vriend laten worden en mee naar huis nemen. Tevens ligt in Rune Factory 4 de nadruk veel meer op het liefdesleven van de hoofdpersoon, hij kan zelfs meer dan één partner hebben.

Wanneer we de game hier mogen verwachten is momenteel nog niet bekend.