Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Smash Week: Wist je dat…?

Elke week tref je op Daily Nintendo leuke Nintendo weetjes aan in onze vaste rubriek 'Wist je dat...?'. Omdat het Smash Week is op Daily Nintendo hebben we deze keer een aantal leuke feitjes voor je rondom de eerste Super Smash Bros voor de 64. Lees snel verder en laat ons vooral weten of jij onderstaande Smash feitjes wel of niet wist!

Elke week tref je op Daily Nintendo leuke Nintendo weetjes aan in onze vaste rubriek ‘Wist je dat…?’. Omdat het Smash Week is op Daily Nintendo hebben we deze keer een aantal leuke feitjes voor je rondom de eerste Super Smash Bros voor de 64. Lees snel verder en laat ons vooral weten of jij onderstaande Smash feitjes wel of niet wist!

SSB_Boxart_PALDe Smash Bros serie begon eigenlijk als een low-budget serie. Nintendo had aanvankelijk niet al te hoge verwachtingen van de game. Bovendien zou Super Smash Bros voor de Nintendo 64 aanvankelijk een Japan-only titel worden! De game kreeg aanvankelijk dan ook weinig publiciteit. Wat men toen nog niet wist was hoe groot de franchise uiteindelijk is geworden! Het succes van de Nintendo 64 titel in Japan zorgde ervoor dat Nintendo de game toch ook naar Europa en Amerika bracht. En dat is maar goed ook, wat een geweldige games hadden wij hier anders moeten missen!

Wist je dat… Ness en Captain Falcon de enige 2 spelers waren die geen eigen stage hadden? Captain Falcon had echter wel de meeste kostuums in de game, namelijk 6. De meeste personages hadden er 4 of 5. Captain Falcon’s “Congratulations!” screen is daarnaast de enige die bestaat uit een al bestaand plaatje. Namelijk de eerste unlockable titel screen van F-Zero X!

fal

Wij kennen Super Smash Bros zoals de game nu ook heet, maar wist je dat… Super Smash Bros eerst een vecht spel zou worden met als naam ‘Dragon King: The Fighting Game’ voor de SNES? Deze game zou gebruik  maken van de Super FX chip, een microchip die rendered 3D polygon graphics kon produceren. Deze titel is nooit verschenen.

Na de release van Super Smash Bros. in Japan heeft Nintendo peilingen gedaan naar welke personages men het liefst zou willen zien in toekomstige Super Smash Bros. titels. Twee zeer gewilde personages waren James Bond en Banjo Kazooie! Deze personages zijn uiteindelijk nooit in Super Smash Bros spellen verschenen.

Hieronder zie je het Congratulations-scherm van Pikachu. Wist je dat… deze er in de Japanse versie niet was?

sbb

En we sluiten deze special af met een weetje over de speelbare personages. Mewtwo stond namelijk op de planning om speelbaar te zijn in Super Smash Bros. voor de Nintendo 64. Dit plan werd echter geschrapt. Ook Bowser en King DeDeDe zouden gepland hebben gestaan als speelbare personages. Ondanks dat deze personages werden geschrapt kenden deze een debuut in de daaropvolgende titels, denk aan Super Smash Bros. Melee en Super Smash Bros. Brawl.

Van 27 september tot en met 3 oktober is er op Daily Nintendo een Smash Week. Gedurende deze dagen kun je iedere dag een  uitgebreid artikel lezen over de Super Smash Bros. -serie! Lees jij deze ook?