Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuw speedrunning record in Super Mario World.

Speedrunning is een sport opzich geworden. Zo nu en dan lukt het mensen om een record binnen te halen, maar het vereist veel oefenen en veel precisie. Speedrunner Linkdeadx2 heeft op Twitch laten zien dat hij deze precisie wel beheerst.

super-mario-world-fondoSpeedrunner Linkdeadx2 vestigt een ‘any percentage run’ record in Super Mario World.

Speedrunning is een sport opzich geworden. Zo nu en dan lukt het mensen om een record binnen te halen, maar het vereist veel oefenen en veel precisie. Speedrunner Linkdeadx2 heeft op Twitch laten zien dat hij deze precisie wel beheerst. Zo heeft hij onlangs een record gevestigd in Super Mario World. Binnen 9 minuten en 51 seconden wist hij het hele spel uit te spelen. Dit zorgde ervoor dat hij de voorsprong nam op de toprecords van de momenteel: 09:51.12 en 09:51.69.

Het record is gezet in de categorie ‘any percentage run’. Dit houd in dat het niet nodig is om alle levels uit te spelen of alle archievements binnen een spel te behalen. Linkdeadx2 deed dit dan ook niet, daar hij gebruik maakte van de ‘Cloud’ glitch. Hieronder kun je bekijken hoe LinkDeadx2 het record neerzet.


Watch live video from Linkdeadx2 on Twitch