Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Welkom bij Daily Talk, hét discussieplatform op Daily Nintendo. Regelmatig tref je hier een nieuwe stelling of vraag aan, over Nintendo of gaming in het algemeen. De stelling van dit keer gaat over Amiibo. Heb jij hier een mening over, deel deze dan hier.

Daily TalkWelkom bij Daily Talk, hét discussieplatform op Daily Nintendo. Regelmatig tref je hier een nieuwe stelling of vraag aan, over Nintendo of gaming in het algemeen. De stelling van dit keer gaat over Amiibo.

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Nintendo hoog lijkt in te zetten met Amiibo. Voor wie onbekend is met Amiibo, Amiibo is een soort van figurine, maar dan met extra functionaliteiten. Het is vergelijkbaar met de figuren van Disney Infinity en Skylanders. De eerste reeks figuren van Amiibo komt eind dit jaar uit en dat zijn niet de minste. Denk aan Samus, Link, Kirby en Mario. De eerste game die gebruik gaat maken van Amiibo is Super Smash Bros. for Wii U, maar meer titels volgen.

Maar gaat het de verkopen van de Wii U doen laten stijgen? Daar twijfelt ondergetekende aan. Momenteel bestaat de ‘userbase’ uit 7 miljoen Wii U bezitters, maar Amiibo zal ook later te gebruiken zijn voor de Nintendo 3DS. Daardoor verliest het zijn exclusiviteit. Daarnaast biedt Amiibo naast extra gameplay mogelijkheden, niet veel nieuws. Het is niet dat je een game er bij krijgt. Aan de andere kant, iedereen wil het hebben en wil je het volledig kunnen gebruiken, maar dan heb je toch een Wii U nodig.

De stelling luidt dan ook:

“Amiibo maakt van de Wii U een succes!”