Nieuwe 3DS en 3DS XL aangekondigd

wxzVandaag zijn in de Japanse Nintendo Direct twee nieuwe versies van de Nintendo 3DS aangekondigd. De nieuwe 3DS’en gaan Amiibo ondersteunen en worden voorzien van een c-stick, ZL/ZR knoppen en een micro SD slot. Het gaat om een nieuwe normale 3DS alsmede een nieuwe 3DS XL. De nieuwe versies zullen pas in 2015 naar Europa komen. Met de nieuwe versies worden de 3DS modellen in een nieuw jasje gestoken, krijgen ze een nieuw menu en een nieuw scherm. De ‘New’ Nintendo 3DS LL krijgt een 4.88′ inch scherm, terwijl de ‘New’ Nintendo 3DS een 3.88′ inch scherm krijgt. De Circle Pad Pro is daarnaast ook niet meer nodig want beide nieuwe modellen krijgen een kleine analoge stick aan de rechter bovenkant. Bovendien is het vanaf nu ook mogelijk om het 3D vanuit een hoek te zien. De NFC-functionaliteit die bij de oude Nintendo 3DS, Nintendo 2DS en Nintendo 3DS XL via een accessoire werkt heeft Nintendo in verband met de komst van de Amiibo’s ingebouwd in de nieuwe modellen. De Japanse prijs wordt 16.000 Yen voor de ‘New’ Nintendo 3DS en 18.800 Yen voor de ‘New’ Nintendo 3DS LL Hiermee worden deze nieuwe modellen ongeveer even duur als de oude versies.

New 3DSNew 3DSDe nieuwe 3DS heeft ook 2 nieuwe accessoires. Het oplaadstation van de nieuwe 3DS is namelijk vernieuwd. Je legt je 3DS niet meer op een plaat, maar zet je 3DS net als de Gamepad in een houder. In Japan komen deze oplaadstations uit.  Ze worden niet gebundeld met het systeem, maar dienen apart aangeschaft te worden. Het oplaadstation is in verschillende kleuren beschikbaar. Roze, blauw en wit zijn voor de normale “new” 3DS aangekondigd. Tot nu toe is voor de ”new” 3DS XL alleen zwart aangekondigd. In de toekomst zullen er vast en zeker nieuwe kleuren aangekondigd worden.

Bij de nieuwe 3DS is het mogelijk om de achterkant eraf te halen. Daar zit ook de ingang voor de microSD. Nintendo wil dat je vaker de achterkant eraf haalt en deze vernieuwt voor een andere achterkant.

Nintendo gaat namelijk heel veel verschillende achterkantjes uitbrengen in Japan. Deze achterkantjes kan je op je nieuwe 3DS schuiven. Zo is je 3DS helemaal aangepast naar de games die je aan het spelen bent. Het menu kan je ook aanpassen aan je achterkantje. Als je bijvoorbeeld een Mario-achterkant hebt kan je je menu ook in Mario stijl omtoveren.

Trailers en heel veel beelden hebben we hieronder voor je!

De aankondiging van de nieuwe 3DS is hier te bekijken:

http://youtu.be/ghFEU4t_Pm8?t=13m39s

 

 

 

 

Jordy

Ik ben Jordy en ik ben alweer 25 jaar. Nintendo series als Mario, Zelda of Fire Emblem speel ik erg graag, maar zeker ook unieke games als Earthbound en Undertale kan ik waarderen. Als moderator ben ik altijd via een PM bereikbaar bij problemen op het forum of op de site.

17 gedachten over “Nieuwe 3DS en 3DS XL aangekondigd

  • 29/08/2014 om 13:56
   Permalink

   Ja, volgens mij wel. Je hebt een extra circle pad en ZL, ZR knoppen. Ook is er NFC ingebouwd en is hij extra snel. Ik wil hem wel hebben! 🙂

   • 29/08/2014 om 14:30
    Permalink

    Ok, nevermind, heb al wat gevonden, de circle pad pro zou ook zl en zr moeten hebben, daar ging het mij om, dan haal ik die gewoon, en als ik dan een keertje veel geld over houd neem ik wel de new 3ds LL.. XL system transfer alles, en ruil de oude weer in voor korting (krijg er vast nog wel 50 voor als ik hem tweede hands aanbied) ik gok dat met het feit dat die nieuwe iets groter is dat hij niet in mijn 3dsXL hoesje zal passen, dus die lever ik er dan ook bij in.

 • 29/08/2014 om 14:36
  Permalink

  ik denk dat die extensie voor mijn handen confortabeler is dan een hele new 3DS LL, wegens mijn wat grotere handen, en het 3d van meerdere hoeken maakt voor mij opzich niet heel veel uit, het feit dat hij sneller is spreekt mij wel aan, 18000 yen toch?, dat zou ongeveer 130 euro moeten zijn, dan word hij waarschijnlijk nog wel wat duurder, dus 180 tot 200 nederland kennende..

 • 29/08/2014 om 15:41
  Permalink

  Gok ik ook Glenn denk 185 ofzo.
  Vind ik het niet waard. Straks word de cpp ook goedkoper en zal deze ook 2e hands te kopen zijn.

  Als er al exclusives zijn die ik Wil Dan Koop ik wel een ccp ipv dit uitmelken van Nintendo.

  • 29/08/2014 om 18:48
   Permalink

   Vind het meevallen het is gewoon een 3DS waar de NFC reader in verwerkt is ipv apart verkopen wat wel mogelijk is voor oudere modellen. Daarnaast hebben ze wat verbeteringen toegevoegd.

   • 29/08/2014 om 20:47
    Permalink

    Ik vind het helemaal niet meevallen. Je zal zien dat er straks een nieuwe 3DS Zelda enkel voor de N3DS wordt ontwikkeld, evenals een nieuwe Metroid. En dan? Zal grotendeels van de fans het nooit kunnen spelen.

 • 29/08/2014 om 18:41
  Permalink

  Dit slaat echt nergens op. :/
  Ik zeg het niet snel, maar dit is uitmelken en een dikke middelvinger naar mensen die al een 3DS hebben als je het mij vraagt.

  • 29/08/2014 om 18:55
   Permalink

   Nouja het is gewoon de NFC reader gewoon ingebouwd in de 3DS ipv dat je hem per se los moet kopen en altijd mee moet zeulen. Daarnaast hebben ze wat gedaan hiermee aan het zeiken over de slechte kijkhoek voor 3D. Verder zijn er genoeg mensen die aan het zeiken waren voor een krachtigere processor en een ingebouwde Circle pad pro dan krijgen ze die dingen is het weer niet goed.

   • 29/08/2014 om 21:50
    Permalink

    Ik snap je punt, maar kijk, ik heb er nooit over geklaagd. Ik vind het in elk geval een aparte zet van Nintendo.

Geef een reactie