Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe 3DS en 3DS XL aangekondigd

Vandaag zijn de Japanse Nintendo Direct twee nieuwe versies van de Nintendo 3DS aangekondigd. Klik snel verder voor meer informatie over deze nieuwe modellen

wxzVandaag zijn in de Japanse Nintendo Direct twee nieuwe versies van de Nintendo 3DS aangekondigd. De nieuwe 3DS’en gaan Amiibo ondersteunen en worden voorzien van een c-stick, ZL/ZR knoppen en een micro SD slot. Het gaat om een nieuwe normale 3DS alsmede een nieuwe 3DS XL. De nieuwe versies zullen pas in 2015 naar Europa komen. Met de nieuwe versies worden de 3DS modellen in een nieuw jasje gestoken, krijgen ze een nieuw menu en een nieuw scherm. De ‘New’ Nintendo 3DS LL krijgt een 4.88′ inch scherm, terwijl de ‘New’ Nintendo 3DS een 3.88′ inch scherm krijgt. De Circle Pad Pro is daarnaast ook niet meer nodig want beide nieuwe modellen krijgen een kleine analoge stick aan de rechter bovenkant. Bovendien is het vanaf nu ook mogelijk om het 3D vanuit een hoek te zien. De NFC-functionaliteit die bij de oude Nintendo 3DS, Nintendo 2DS en Nintendo 3DS XL via een accessoire werkt heeft Nintendo in verband met de komst van de Amiibo’s ingebouwd in de nieuwe modellen. De Japanse prijs wordt 16.000 Yen voor de ‘New’ Nintendo 3DS en 18.800 Yen voor de ‘New’ Nintendo 3DS LL Hiermee worden deze nieuwe modellen ongeveer even duur als de oude versies.

New 3DSNew 3DSDe nieuwe 3DS heeft ook 2 nieuwe accessoires. Het oplaadstation van de nieuwe 3DS is namelijk vernieuwd. Je legt je 3DS niet meer op een plaat, maar zet je 3DS net als de Gamepad in een houder. In Japan komen deze oplaadstations uit.  Ze worden niet gebundeld met het systeem, maar dienen apart aangeschaft te worden. Het oplaadstation is in verschillende kleuren beschikbaar. Roze, blauw en wit zijn voor de normale “new” 3DS aangekondigd. Tot nu toe is voor de ”new” 3DS XL alleen zwart aangekondigd. In de toekomst zullen er vast en zeker nieuwe kleuren aangekondigd worden.

Bij de nieuwe 3DS is het mogelijk om de achterkant eraf te halen. Daar zit ook de ingang voor de microSD. Nintendo wil dat je vaker de achterkant eraf haalt en deze vernieuwt voor een andere achterkant.

Nintendo gaat namelijk heel veel verschillende achterkantjes uitbrengen in Japan. Deze achterkantjes kan je op je nieuwe 3DS schuiven. Zo is je 3DS helemaal aangepast naar de games die je aan het spelen bent. Het menu kan je ook aanpassen aan je achterkantje. Als je bijvoorbeeld een Mario-achterkant hebt kan je je menu ook in Mario stijl omtoveren.

Trailers en heel veel beelden hebben we hieronder voor je!

De aankondiging van de nieuwe 3DS is hier te bekijken:

http://youtu.be/ghFEU4t_Pm8?t=13m39s