Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Operation Platinum van start!

Een Nintendo fan in hart en nieren is met door middel van een filmpje een actie gestart. De actie draagt de de naam Operation Platinum en roept iedere Wii U bezitter op om Bayonetta 2 te kopen. Dit met verschillende redenen.

WiiU_Bayonetta2_logo2Een Nintendo fan in hart en nieren is met door middel van een filmpje een actie gestart. De actie draagt de de naam Operation Platinum en roept iedere Wii U bezitter op om Bayonetta 2 te kopen. Dit met verschillende redenen.

Het doel van deze actie is om te zorgen dat Bayonetta minimaal 1 miljoen stuks gaat verkopen. Het is nog maar de vraag of dit gaat lukken, maar de overwegingen voor deze actie zijn wel interessant om te lezen.

Een van de redenen voor deze actie is om een punt te maken tegen third party-ontwikkelaars. Zij haken alsmaar meer af om een game voor de Wii U uit te brengen en leveren kritiek op de potentiële kopers. De potentiële kopers zouden enkel geïnteresseerd zijn in games van Nintendo en kiezen er voor om titels met een ‘volwassen’ uitstraling te laten liggen. Om third party-ontwikkelaars in te laten zien dat Nintendo fans ook third party-games en ‘volwassen’ titels kopen is deze actie gestart. De oproep is hieronder te zien:

Ga jij Bayonetta 2 kopen? Laat ons weten waarom jij wel/niet deze game gaat kopen!