Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Special: Hoe kom ik de zomer door met de Wii U? II

Zomer 2014 nadert al zijn einde, maar dat zal voor menig Wii U bezitter een worst wezen. Eindelijk zal de Wii U een grote titel kennen, namelijk Hyrule Warriors in september. Mocht dit toch niet jouw 'cup of tea' wezen, dan zal je er goed aan doen om deze special te lezen.

Nintendo_Wii_U_GamePadZomer 2014 nadert al zijn einde, maar dat zal voor menig Wii U bezitter een worst wezen. Eindelijk zal de Wii U een grote titel kennen, namelijk Hyrule Warriors in september. Mocht dit toch niet jouw ‘cup of tea’ wezen, dan zal je er goed aan doen om deze special te lezen. Wellicht ontdek je nog een pareltje. Welke dat zijn, lees je verder!

De Wii U kent in zijn korte bestaan al hoogte- en dieptepunten. Bij dieptepunten kun je denken aan de lange perioden waarin geen games worden uitgebracht. De hoeveelheid games zijn dan ook schaars te noemen, maar daar komt volgens Nintendo verandering in. Vanaf september wordt de Wii U vrijwel maandelijks voorzien van games, denk aan Super Smash Bros. for Wii U en Splatoon. Totdat het zover is, zullen we het toch echt moeten doen met het al uitgebrachte materiaal. Eerder is er al een Wii U en een 3DS special verschenen, maar door het ontbreken van een aantal titels en op reacties van jullie, is er in vorm van dit artikel een twee Wii U special verschenen!

newsupermariobrosuboxart610

New Super Mario Bros. U (2012)

Een console van Nintendo zonder een titel met Mario is geen Nintendo-console, zullen ze op het hoofdkantoor hebben gedacht. Ondanks dat Nintendo veelvuldig gebruik maakt van de bekende loodgieter is New Super Mario Bros. U een goede platformer.

New Super Mario Bros. U is één van de titels dat vrijwel gelijktijdig met de Wii U is uitgekomen. De 2D platformer kent nieuwe omgevingen en in vorm van een vliegend eekhoorn een nieuw kostuumpje. De omgevingen zijn om het kostuumpje heen gebouwd en voegt daadwerkelijk iets toe aan de gameplay.

Het verzamelen van munten, verslaan van de Koopalings en Princess Peach van Bowser bevrijden zijn elementen die al jaren het zelfde zijn. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel, maar eigenlijk vormt dat ook gelijk het minpunt. Nintendo maakt het zich met de New Super Mario Bros-serie zeer gemakkelijk. De titel kent namelijk te weinig vernieuwing. Desalniettemin is het een platform titel die zich met de beste van stal mag vergezellen en waaraan zeker plezier beleeft kan worden!

New Super Mario Bros. U is door onze eindredacteur beoordeeld met een solide 8!

new_super_luigi_u_box_artNew Super Luigi U (2013)

2013 is de boeken in gegaan als het jaar van Luigi en dat hebben we geweten ook. Een van de diverse titels is New Super Luigi U, een uitbreiding op New Super Mario Bros. U. Met 82 nieuwe levels en een tijdbeperking van maximaal 100 seconden is New Super Luigi U alles behalve een simpele uitbreiding te benoemen. New Super Luigi U is een stuk uitdagender dan zijn grote broer en voelt frisser aan.

New Super Luigi U is door de moeilijkheidsgraad geen aanrader voor de kleine gamer. Voor de ervaren gamer is dit wel een titel waar aan plezier beleeft kan worden, maar dat neemt niet weg dat het zelfs voor de ervaren gamer het niveau van frustratie  best wel eens hoger uit zou kunnen komen, dan gedacht werd.

New Super Luigi U kent meer uitdaging en verfrissing. Daardoor kent de titel een iets hoger cijfer, namelijk een 8,2!

TANK3_WiiU TitleSheetMonster Hunter Tri Ultimate (2013)

Een titel van het kaliber Monster Hunter kan niet ontbreken in een compilatie als deze. Monster Hunter Tri Ultimate biedt de speler ontzettend veel content in vorm van wapens en vijanden. En zoals de titel al doet vermoeden gaat het om vijanden in vorm van monsters. Deze kennen uiteenlopende krachten en uiterlijke kenmerken. Het is dus van belang om goed voorbereid en strategisch te werk te gaan. Grafisch kent de game zijn zwakheden en qua moeilijkheidsgraad is het niet voor iedereen weggelegd.

Monster Hunter Tri Ultimate is een grote titel, een zeer grote titel. Wellicht is deze titel qua speeluren wél de titel voor een droge zomer. Met een beoordeling van een 7.5 weet je dat het goed zit met deze titel!

Sonic-Lost-World-box-art-052913-1Sonic Lost World (2013)

Sonic Lost World is een Sonic titel welke exclusief voor de Wii U is ontwikkeld. De blauwe egel welke bekend staat om zijn snelheid kent een spannend avontuur, maar zal niet iedereen kunnen bekoren. Daarvoor kent de titel een aantal minpunten, waaronder de onhandige controls. Wie zich daardoor niet laat tegen houden en door de minpunten heen kan kijken zal zich met Sonic Lost World een amuserende tijd beleven.

Tevens kent de titel speciale content, welke tegen een zacht prijsje in de eShop te halen valt. De content bevat levels gebaseerd op Nintendo titels, namelijk The Legend of Zelda en een Yoshi-level.

Sonic Lost World is geen hoogvlieger, maar zal in tijd van leegte menig gamer plezier doen. Bij Daily Nintendo is Sonic Lost World beoordeeld met een 7.2!

Wii Party UWii Party U (2013)

Wii Party U zal niet voor iedereen weggelegd zijn. Het is namelijk een titel welke zijn hoogtepunt kent in de multiplayer stand. Wie zich mag rekenen tot de laatste groep zal er achter komen dat de diverse minigames en verschillende speelstanden er voor zorgen dat de GamePad volledig tot zijn recht komt.

Wii Party U wordt met een standaard en Wii Motion Plus controller geleverd. Met de laatst genoemde accesoire is de prijs van 45 euro al gerechtvaardigd. Wie nog twijfelt kan zich nog tot de review keren.

Wii Party U is voor de eenzame gamer een titel om links te laten liggen. Voor degene die graag een potje met vrienden of familieleden speelt, kunnen aan de slag met Wii Party U, welke een redelijke 7,5 kent.

0rayman-legends-wii-u-boxRayman Legends (2013)

Rayman Legends werd aangekondigd als een Wii U-exclusive. Ondertussen zijn wij er achter gekomen dat Rayman Legends ook op andere consoles is uitgekomen. Dat is spijtig, maar ondanks dat de Wii U een exclusieve titel verloren heeft is het wel een third party titel rijker. En wat voor een! Rayman Legends krijgt vorm door prachtige HD-graphics,  kent boordevol humor en heeft met dank aan de GamePad wél exclusieve gameplay. Wie graag platformer speelt, kan eigenlijk geen miskoop kennen met deze titel.

Rayman Legends boorduurt zich voort op zijn voorganger en dat heeft de titel geen windeieren gelegd. De titel is goedkoop in de winkel en eShop te vinden. Wellicht dat de review van Rayman Legends je nog over moet halen, maar daarin kent de titel een sterke 9!

Nintendo_Land_box_artwork6Nintendoland (2012)

Nintendoland is net als New Super Mario Bros. U een van de eerste titels voor de Wii U. De nieuwe party titel van Nintendo dient zich als een heuse GamePad-game. Nintendoland kent twaalf attracties welke gebaseerd zijn op diverse titels van Nintendo. Denk aan Super Mario, Metroid, Pikmin en F-Zero. Elke attractie vult het gebruik van de GamePad op eigen wijze in en dat zorgt voor unieke gameplay.

Nintendoland kent een hoog trial & error gehalte. Dit is met dank aan het stempel-systeem. Een stempel kan behaald worden doordat een bijzondere gebeurtenis zich heeft voorgedaan. Denk aan een ‘x’ aantal verslaan van vijanden, niet geraakt worden of door een indrukwekkende combo neer te zetten.

Nintendoland maakt tot op heden het meest gebruik van de GamePad en dat werd beloond met een 8.5!

Heb jij alle bovenstaande titels al? En ken jij ook geen vernieuwende titels in de voorgaande special? Deel dan jouw titel in de onderstaande berichtensectie! Overige reacties zijn uiteraard ook welkom!