Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Column: Assasins Creed tussen de softe collectie

En toen voegde ik de Nintendo Wii U-versie van Assasins Creed III tussen mijn Wii U-collectie bestaande uit spellen als Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Pikmin 3. Na de aankoop van deze 18+ titel, moet ik echter bekennen dat er meer is dan mijn neus lang was. In deze column lees je meer.

AcIII2En toen voegde ik de Nintendo Wii U-versie van Assasins Creed III tussen mijn Wii U-collectie bestaande uit spellen als Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Pikmin  3. Na de aankoop van deze 18+ titel, moet ik echter bekennen dat er meer is dan mijn neus lang was.

Het begon allemaal als een actie bij de Media Markt. Na Het Post E3 Event in Utrecht liepen Jorden en ik samen de Media Markt binnen, daar ik graag wat nieuwe games aan wilde schaffen. Er was immers een actie: 3 halen, 2 betalen, én als echte Nederlander laat ik iets wat gratis is niet liggen. Daar de Media Markt eigenlijk niets interessants in de 3DS-schappen had liggen, keek ik natuurlijk bij de Wii U-games. Al snel besloot ik Donkey Kong Country: Tropical Freeze aan te schaffen, en Wonderful 101. Maar wat moest die derde titel worden? Tanks! Tanks! Tanks!? Alstublieft… Nee, ik besloot Assasins Creed III maar in huis te halen, om ook eens van de titel te kunnen proeven. Tanks! Tanks! Tanks! lag onderin de budgetbak.

AcIII3Vooralsnog zou ik een titel als Assasins Creed III nooit hebben gekocht als het geen gratis product was uit een vrij gelimiteerde collectie die bij de Media Markt voor verkoop in de winkelschappen stond te wachten. Mijn voorkeur voor games ligt sowieso niet bij de games waarin je willekeurig mensen een headshot moet geven, of waar je de messen moet trekken om gewelddadige of seksueel getinte actie te kunnen uitvoeren. Bij het bekijken van Assasins Creed-beeldmateriaal werd ik in ieder geval niet warm van wat ik zag. Het leek namelijk aan alle verwachtingen te voldoen van een hersenloze moordgame, zoals ik het voorheen zou hebben genoemd.

En ja, moorden werd er gedaan. Maar niet zo hersenloos als in COD. Bij het spelen van Assasins Creed III wordt het willekeurig moorden van onschuldige dorpelingen zelfs bestraft! En in combinatie met een verhaal dat er tot nu toe goed verzorgt uit ziet, bleek dat de Let’s Plays die ik had gezien, de screenshots die ik had bekeken én de trailers die overal op het net te bewonderen waren, een veel te beperkte weergave gaven van de oorspronkelijke vorm van deze voor mij toch aardig vermakelijke game.

AcIII4Door de laatste tijd eens buiten het kader van de ‘softe Nintendo games’ te springen, ben ik weer een ervaring rijker geworden. Trailers kunnen al snel de verkeerde indrukken achterlaten, en let’s plays geven een daadwerkelijk andere ervaring dan het daadwerkelijk spelen van een game. Als je dan ook nog te maken hebt met een uitgeverij, Ubisoft, die faalt in het neerzetten van representatief materiaal dat het spel ook voor nieuwelingen interessant moet maken, dan is al helemaal duidelijk dat de van te voren benodigde enthousiasme ver te zoeken is. Assasins Creed III is tot nu toe niet zo slecht als ik dacht.

Een game kan toch uiteindelijk heel anders vallen als je de sfeer zelf kunt proeven met de controller in de hand. Maar… Zal ik nog een keer een willekeurige titel aanschaffen? Niet zo snel. Een samenhang van omstandigheden heeft mij er toe aangezet om Assasins Creed III te kopen én beter kennis te maken met het spel dan via beeldmateriaal. Daarentegen is het maar één titel, én geen werelwonder. Maar hé. Ik ben de volgende keer wel waakzamer. En er is altijd plaats om weer een keer aan iets nieuws te beginnen.

En nu we het toch over aan iets nieuws beginnen hebben. Dit Column is maar 1 voorbeeld. Dus waarom beschouwen we dit niet als het begin van weer iets nieuws? Over een paar weken weer een column?

Elke week schrijft Kevin een column over wat hem bezig hield binnen de wereld van Nintendo. Het volgende column binnen deze reeks kun je dan ook alweer volgende week verwachten. Lees jij mee?