Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Donkey Kong 64

Wekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op spellen van vroeger die de moeite waard zijn nog eens te bekijken! Denk jij ook wel eens terug aan die 'goede oude tijd'? Dan is deze rubriek zeker jouw ding. Deze keer kijken we terug naar de

dk64Regelmatig blikken we bij Daily Nintendo terug op spellen van vroeger die de moeite waard zijn nog eens te bekijken! Denk jij ook wel eens terug aan die ‘goede oude tijd’? Dan is deze rubriek zeker jouw ding. Deze keer kijken we terug naar de Nintendo 64 game Donkey Kong 64. Een 3D action-adventure game die op 6 december 1999 verscheen. Bovendien het eerste avonduur voor Donkey Kong geheel in 3D.

In Donkey Kong 64 begin je met alleen Donkey maar naarmate het spel vordert kan je nog vier andere Kongs vrijspelen zoals Diddy Kong. Door middel van drankjes gebrouwen door de oude Cranky zal je steeds weer nieuwe krachten krijgen en kan je ook een muziekinstrument en geweer bemachtigen. Het doel van het spel is de andere Kongs bevrijden uit de klauwen van King K. Rool. Het verhaal kan in je eentje spelen maar er is ook een battle modus voor maximaal vier spelers. Een game die erg populair was in de jaren tachtig.

Helaas is er tot nu toe nooit een vervolg op deze game gekomen. Donkey Kong 64 werd destijds nog ontwikkeld door Rare, een studio die in de jaren negentig vele goede platform games wist te maken. De intro van de game kun je hieronder bekijken. Ook kun je een stukje terugkijken van de single player mode in de game.

 

Stukje multiplayer gameplay: