Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Capcom’s aandeelhouders willen hun aandeel kwijt

Al geruime tijd wordt er gesproken onder aandeelhouders of het niet zinvoller is om aandelen in het bedrijf Capcom te verkopen. Het bestuur van het bedrijf Capcom ziet dit zelf niet zitten, maar aandeelhouders lijken toch graag van haar aandelen af willen.

monster-hunterAandeelhouders van Capcom lijken van hun aandelen af te willen.

Al geruime tijd wordt er gesproken onder aandeelhouders of het niet zinvoller is om aandelen in het bedrijf Capcom te verkopen. Het bestuur van het bedrijf Capcom ziet dit zelf niet zitten, maar er lijken nu signalen te zijn verschenen waaruit blijkt dat de meerderheid van de aandeelhouders toch graag van haar aandelen af willen en deze mee wil geven aan de hoogste bieder. Momenteel zijn er nog geen bedragen opgesteld voor de overnames. Toch weten we uit het verleden dat het kan gaan om grote bedragen daar zowel Nintendo als Microsoft en Tencent aan hebben gegeven interesse te tonen in een mogelijke overname of fusie. Nintendo liet dit al jaren geleden blijken.

Capcom maakt flink wat franchises waaronder de populaire Resident Evil, de Monster Hunter en series zoals Street Fighters, Phoenix Wright, Devil May Cry, Lost Planet en Dead Rising. Momenteel is Capcom dan ook aan het werk met enkele nieuwe games, waaronder natuurlijk een nieuwe game van onze advocaat Phoenix Wright. Momenteel doet Capcom dit als een onafhankelijk uitgever, maar aandeelhouders zien liever dat toekomstige games worden gemaakt onder leiding van een groter bedrijf.

Wat vind jij: moet Nintendo het bedrijf Capcom overnemen?