Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

SteamWorld Dig krijgt een Wii U-release

Sinds vorig jaar kunnen 3DS bezitters aan de slag met de lovend ontvangen eShop game SteamWorld. Direct na de release van de 3DS-versie werd de game enorm goed ontvangen en was er erg veel vraag naar een Nintendo Wii U-versie van deze eShop-titel.

320630_1280SteamWorld Dig krijgt na een lange tijd alsnog een Nintendo Wii U-release.

Sinds vorig jaar kunnen 3DS bezitters aan de slag met de lovend ontvangen eShop game SteamWorld. Direct na de release van de 3DS-versie werd de game enorm goed ontvangen en was er erg veel vraag naar een Nintendo Wii U-versie van deze eShop-titel. Toentertijd werd er eigenlijk geschat dat de kans op een Nintendo Wii U-release erg klein werd geacht. Image & Form had namelijk geen plannen om de game ook naar de Wii U te brengen. Nu heeft Image & Form in ieder geval haar gedachten omgegooit, want de game krijgt een Wii U-release in de herfst van 2014.

SteamWorld Dig is een 3D-platform mining game met het Robotje Rusty in de hoofdrol. De met stoom aangedreven robots heersen over de wereld want de mensen ja ehh… die hebben zichzelf een lange tijd geleden opgeblazen. Rusty wekt tijdens het graven het oude kwaad op. Door middel van het graven en het verslaan van vijanden probeert Rusty het kwaad te verslaan. Zal dit hem lukken in SteamWorld Dig?

Hieronder vertelt Image & Form haar stripverhaaltje nogmaals dat de Wii U-versie op komst is.

Heb jij zin in de Nintendo Wii U-versie van SteamWorld Dig?

Rysty-unearths-a-mysterious-box-blog-featpic