Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U heeft weer een grote update gekregen

De Wii U heeft vandaag weer een enorme update gekregen van Nintendo. Software versie 5.0.0 is nu uit en brengt redelijk wat nieuwe functies met zich mee. Welke lees je als je verder leest.

wii uDe Wii U heeft vandaag weer een enorme update gekregen van Nintendo. Software versie 5.0.0 is nu uit en brengt redelijk wat nieuwe functies met zich mee. Zo is er het quickstart menu toegevoegd, kan je meldingen op de GamePad laten afspelen in de standby modus en kunnen vanaf nu systeemupdates ook in standby modus laten updaten. De volledige vernieuwingen staan hieronder samen met twee demo video’s.

  • Veranderingen in softwareversie 5.0.0E

     

    • Snelstartmenu voor de Wii U GamePad toegevoegd

     

    Het snelstartmenu verschijnt als het Wii U-systeem wordt aangezet via de Wii U GamePad. In dit menu kun je onlangs gebruikte of geïnstalleerde software direct opstarten, zonder eerst naar het Wii U-menu te gaan. Het snelstartmenu is ideaal voor gebruikers die direct naar een bepaalde game willen.

     

    • Berichten op de Wii U GamePad toegevoegd

     

    Via deze dienst kun je regelmatig berichten van Nintendo ontvangen over bepaalde games/producten, speciale aanbiedingen en meer. Als je een bericht ontvangt terwijl het systeem aan staat, maakt de Wii U GamePad een geluid en het bericht verschijnt dan ook kort op het GamePad-scherm. Deze berichten kunnen ook in het snelstartmenu worden bekeken. De instellingen voor deze berichten, zoals op welke tijden deze automatisch worden weergegeven, kunnen worden gewijzigd onder ENERGIEVERBRUIK in de systeeminstellingen.

     

    • Verbeterde stand-byfunctie

     

    Systeemupdates worden niet alleen automatisch gedownload, maar worden nu ook automatisch geïnstalleerd wanneer het Wii U-systeem uit staat.

     

    • Wii U-menu

     

    Als een gebruiker zijn of haar persoonlijke Mii-personage kiest in het Wii U-menu, wordt vanaf nu het scherm met gebruikersinstellingen weergegeven. De vormgeving en de opmaak van dit scherm zijn vernieuwd, en je kunt er nu ook van gebruiker wisselen.

     

    • Systeeminstellingen

     

    Onder ENERGIEVERBRUIK is een optie toegevoegd waarmee de instellingen voor het snelstartmenu kunnen worden aangepast. Ook de instellingen voor berichten op de Wii U GamePad kunnen hier worden aangepast.

     

    • HOME-menu

     

    Het HOME-menu heeft nu een pictogram voor Berichten (niet dezelfde berichten die je op de Wii U GamePad ontvangt).

     

    • Verbeterde stabiliteit van het systeem en andere aanpassingen

     

    Om het gebruiksgemak te verhogen is de algehele stabiliteit van het systeem verder verbeterd en zijn er andere kleine aanpassingen gemaakt.