Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Famicom, Super Famicom en PC Engine combi-console

Retro-fans zouden er misschien wel van kunnen dromen: de ideaale console die al haar favoriete retro-consoles in één compact apparaatje weet te verwerken. Momenteel is er een dergelijke retro-console opgedoken op een Japanse veiling.

630xEr is een console opgedoken die Famicom, Super Famicom en PC Engine Games afspeelt én ook nog met een eigen scherm komt.

Retro-fans zouden er misschien wel van kunnen dromen: de ideaale console die al haar favoriete retro-consoles in één compact apparaatje weet te verwerken. Momenteel is er een dergelijke retro-console opgedoken op een Japanse veiling. En hij is relatief compact.

Het gaat hier om een retro-console die Famicom, Super Famicom en PC Engine Games af kan spelen. Momenteel wordt deze wellicht interessante game-console aangeboden op een Yahoo Auctions in Japan. Naast ouderwets gameplezier zal de console ook zijn eigen scherm kennen, waardoor je hem niet aan een televisie hoeft aan te sluiten voor je kunt gamen.

Momenteel is de starters prijs zo’n 25,000 yen, wat ongeveer gelijk staat aan €181. Voor dit bedrag heb je een console die Famicom, Super Famicom en PC Engine Games kan afspelen. In de westerse landen staan deze eerder genoemde consoles ook wel beter bekend als de NES, SNES en de TurboGrafx-16.

Zou jij dit apparaat zijn geld waard vinden?