Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Het energieverbruik van huidige consoles

De Wii U blijkt vrij energiezuinig in verhouding tot andere consoles. Onlangs heet het Natural Resources Defence Council onderzoek verricht naar de energiezuinigheid van de Wii U. Hieruit bleek dat deze console maar 37 kWh per jaar gebruikte.

wii uDe Wii U blijkt vrij energiezuinig in verhouding tot andere huidige en oudere consoles.

Onlangs heeft het Natural Resources Defence Council onderzoek verricht naar de energiezuinigheid van de Nintendo Wii U. Hieruit bleek dat deze console maar 37 kWh per jaar gebruikte, wat minder is dan zijn voorganger de Wii. Deze verbruikte zo’n 3 kWh meer. De Playstation 4 bleek een energieslurper te zijn, daar deze ruim 144 kWh meer opmaakt dan de Nintendo Wii U. Zo volgen er nog meer cijfers waarin de Xbox 360 zo’n 70 kWh per jaar verbruikt. De Xbox One laat de energierekening het hoogst oplopen, daarbij verschilt het verbruik aan de hand van tv-instellingen.

Hieronder kun je de grafiek op je gemak bekijken. Ook is er een volledig rapport vrijgegeven. Het rapport is geschreven in het Engels en kan hier worden bekeken. Tevens is het misschien ook nog wel leuk om te weten dat de bewering dat de Wii U mileuvriendelijker is ook per direct weer kan worden tegengesproken door eerdere uitspraken van Greenpeace. Hier kan je ook lezen wat Greenpeace zegt over Nintendo.

Ben jij een beetje energiezuinig als je dit zo leest?

Wii U weinig energie Daily Nintendo