Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo maakt 456 miljoen Dollar verlies

Nintendo heeft de financiële cijfers bekend gemaakt van het eerste kwartaal van 2014. Ondanks dat de cijfers nog niet bepaald goed te noemen zijn is men wel positief over het verdere verloop van 2014. Het eerste kwartaal van 2014 komt voor Nintendo negatief uit. Het

Super-Smash-Bros-header-2Nintendo heeft de financiële cijfers bekend gemaakt van het eerste kwartaal van 2014. Ondanks dat de cijfers nog niet bepaald goed te noemen zijn is men wel positief over het verdere verloop van 2014. Het eerste kwartaal van 2014 komt voor Nintendo negatief uit. Het bedrijf heeft uiteindelijk een verlies gedraaid van 456 miljoen dollar. Met name de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U en de games voor de Wii U worden als oorzaken genoemd. Er zijn het eerste kwartaal net aan 310.000 Wii U’s verkocht, een daling van ongeveer 20 procent in vergelijking met vorig jaar. De verwachtingen voor de rest van 2014 zijn bij Nintendo wel positief. Nintendo verwacht uit de rode cijfers te komen door onder andere grote titels voor de Wii U te lanceren. De eerste grote titel voor de Wii U komt eind deze maand uit en is Mario Kart 8. Later dit jaar verschijnt ook onder andere Super Smash Bros.