Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: LEGO The Hobbit

LEGO games zijn populair en dat merken we vooral in de aantallen van de games. LEGO The Hobbit is alweer het tweede spel in de succesvolle serie van LEGO games van dit jaar. Zal dit spel de eer hooghouden van de LEGO games?

LEGO games zijn populair en dat merken we vooral in de aantallen van de games. LEGO The Hobbit is alweer het tweede spel in de succesvolle serie van LEGO games van dit jaar. Zal dit spel de eer hooghouden van de LEGO games? Je leest het allemaal in deze review.

hobbitt

Het verhaal

Iedereen die het boek heeft gelezen of de twee films heeft gezien weet precies wat hij moet verwachten van het verhaal. Voor degene die dat nog niet weten. Het verhaal speelt zich af voor de originele Lord of the Rings. In dit verhaal moet je een aantal dwergen die na een aanval van de draak Smaug verdreven zijn uit hun koninkrijk, helpen hun koninkrijk veilig te maken.

Besturing

Dit spel net zoals vele andere Wii U games maakt gebruik van meerdere besturingsmogelijkheden. Zo kan je met de Wii U GamePad, Wii U Pro Controller en de Wii Remote Plus gamen. Ook is het geen moeilijke besturing en zal je snel eraan wennen, daarnaast zijn er regelmatig hulp stenen te vinden in het spel die je even helpen hoe je een bepaald object kan verplaatsen of kan vernietigen.

LEGO Hobbit 7

Gameplay

Qua gameplay is er eigenlijk amper iets veranderd. Elk level bevat 10 minikits, één rood blok die een cheat vrijspeeld en als je genoeg muntjes verzameld wordt je een True Burglar net zoals je in bijvoorbeeld LEGO Star Wars True Jedi had. Daarnaast heb je voor bepaalde onderdelen in een level een bepaald personage nodig die je soms alleen maar kan hebben als je het level hebt uitgespeeld en in free modus weer terugkomt. Wel is er deze keer een nieuwe feature toegevoegd aan de gameplay. Zo heb je nu bijvoorbeeld het Buddy-Up systeem. Hiermee kan je samenwerken met een ander personage om zo een krachtigere aanval uit te voeren en eventueel een groter obstakel uit de weg ruimen.

images (1)Afgezien van speelbare stukken heb je ook wel eens cut-scenes en bij LEGO games zijn deze nooit erg om te bekijken. In deze filmpjes zitten vaak komische gebeurtenissen en Easter Eggs.

 

 

Graphics en geluid

LEGO The Hobbit heeft mooie graphics en ziet er geweldig uit. Naast gedeeltes van LEGO zijn ook stukken realistischer gemaakt en dan zie je ook super veel details. Naast graphics is er natuurlijk ook geluid de achtergrond muziek is niet echt opvallend, maar de voice-overs zijn geweldig.

LEGO Hobbit 3

 

 

 

 

 

 

 

Multiplayer

Elk level kan je met zijn tweeën spelen en mocht je dat doen dan zal er aan de hoeveelheid plezier niks ontbreken. Je kan gewoon lekker samenwerken om het spel uit te spelen of je kan lekker klooien door elkaar steeds af te maken.

lego-hobbit-shire

 

Speelduur

Aan dit spel heb je voor 100% toch wel rond de 40 uur speeltijd nodig. Daarnaast is het ook zo dat levels lekker lang zijn en je dus niet elke drie minuten een nieuw level binnengaat. Dit is echter ook een nadeel aangezien je niet makkelijk tussendoor kan saven en dus niet zo makkelijk even tien minuten kan gaan gamen.

Conclusie

LEGO The Hobbit is weer een goede LEGO game met een leuk verhalend karakter en veel speeltijd. Echter was je opzoek naar een vernieuwende LEGO game ben je hier niet mee tevreden. Het Buddy-Up systeem is het enige wat nieuw is in deze game maar kan natuurlijk meer verandering in de standaard LEGO formule betekenen. Daarnaast zijn de graphics en voice-overs ook super.

– … verder geen vernieuwing
– weinig GamePad gebruik
– levels soms een beetje te lang

+ Buddy-up systeem is vernieuwend, maar…
+ Goede graphics
+ Komische scenes
+ Multiplayer is weer geweldig

Cijfer: 7.8