Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo had geen behoefte aan Skylanders

Dit blijkt uit een interview met ontwikkelaar Toys for Bobs medeoprichter Paul Reiche (via Polygon). In 2011 scheen het zo te zijn dat Nintendo een aanbod kreeg om samen met Activision skylanders: Spyro's Adventure als een Wii-exclusive uit te brengen, Nintendo heeft dit aanbod destijds afgeslagen.

Dit blijkt uit een interview met ontwikkelaar Toys for Bobs medeoprichter Paul Reiche (via Polygon). In 2011 scheen het zo te zijn dat Nintendo een aanbod kreeg om samen met Activision skylanders: Spyro’s Adventure als een Wii-exclusive uit te brengen, Nintendo heeft dit aanbod destijds afgeslagen.

Toys for Bob had Nintendo of America destijds een vroeg prototype laten zien van de eerste skylanders game.

Ford:

Ze bleven maar kijken en zeiden dat ze ‘nog nooit zoiets hadden gezien’, “Ik weet nog steeds niet wat ze daar nu precies mee bedoelden en begrijp ook nog altijd niet waarom ze niet op het aanbod ingingen. Ze hebben duidelijk reeksen die zich uitstekend lenen voor het concept.

Uit deze laatste zin kunnen we afleiden dat Ford duidt op de bekende Nintendo karakters zoals Mario, Kirby en bijvoorbeeld Yoshi. Misschien hoopte Ford deze karakters ook in de game te kunnen implementeren.

Skylanders is ondertussen al uitgekomen voor de Wii, PS 3, Xbox 360 en Wii U. De game heeft al ruim 2 miljard dollar winst gemaakt met onder andere de verkoop van ruim 175 miljoen figuurtjes. Met deze interessante cijfers staat Skylanders dan ook in de top 20 best verkochte gamereeks aller tijden.