Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Pokémon Link: Battle!

In het jaar 2006 verscheen er een Pokémon puzzelgame voor de Nintendo DS. Hierin moesten spelers Pokémon van alle drie de generaties in rijen verdelen om punten te scoren. Nu, acht jaar later, verschijnt het vervolg, Pokémon Link: Battle!, in de eShop voor de Nintendo 3DS. Wat vonden wij van dit vervolg?

In het jaar 2006 verscheen er een Pokémon puzzelgame voor de Nintendo DS. Hierin moesten spelers Pokémon van alle drie de generaties in rijen verdelen om punten te scoren. Nu, acht jaar later, verschijnt het vervolg, Pokémon Link: Battle!, in de eShop voor de Nintendo 3DS. Wat vonden wij van dit vervolg? Lees het hier!

Het principe van Pokémon Link: Battle is heel makkelijk uit te leggen: je verbindt drie of meer Pokémon met elkaar om een ”link” te creëren, waar je vervolgens punten voor krijgt. Om meer punten te verdienen moet je snel combo’s maken, wat steeds moeilijker wordt omdat je met steeds minder monstertjes zit. Daar komt nog bij dat deze punten niet enkel een leuke score zijn, maar ze dienen ook als schade voor de Pokemon-Battle-Trozei-NDImage3Pokémon waartegen je vecht. Want nieuw in Pokémon Link: ”Battle!” is dat je het in elk level opneemt tegen een aantal Pokémon. Als je zo’n Pokémon verslaat, vang je hem. Vervolgens kan je ze gebruiken als hulpjes in andere levels.

Als je Pokémon Link: Battle opstart valt meteen iets op: geen 3D. In het hele spel, op het HOME-menu scherm na, is er geen sprake van een 3D-effect. Ook al speelt het spel zich voornamelijk af op het touch screen, een beetje gebruik van hetgeen dat de handheld speciaal maakt was wel welkom geweest. Voor de rest ziet de game er redelijk uit. Alle 718 Pokémon zijn aanwezig en zijn leuk getekend. Maar verwacht geen spectaculaire 3D-modellen van alle Pokémon.

De muziek in de game is redelijk, geen overweldigende composities. Zodra je meer combo’s scoort of dreigt af te gaan wordt de muziek wat hectischer en spannender. Maar al met al is de muziek niet geweldig of memorabel. Ook jammer is dat de Pokémon geen ”cries” hebben zoals in de main-stream games.

Pokemon-Batte-Trozei-AnnAls je alleen spelen maar niks vindt, kun je met tot wel drie anderen de hele game spelen. Je kunt uit elk level kiezen om er met z’n vieren op los te puzzelen. Helaas is dit alleen beschikbaar als álle vier de spelers de game in hun bezit hebben. Met StreetPass kun je de Trainer Card van een andere speler bekijken, mede als hun ingestelde favoriete Pokémon.

Is Pokémon Link: Battle het waard om te kopen? Ondanks de nadelen, zoals het gemis van het 3D en simpele muziek, is de game zeer verslavend. Je hebt als doel je PokéDex helemaal te vullen door alle levels te halen en geheime Pokémon te ontdekken. De game heeft een hoge replay-value, want je kunt elk level blijven spelen om die hogere score proberen te behalen. Je kunt het jezelf ook moeilijk maken door enkel zwakke Pokémon mee te nemen naar een gebied, zo blijf je jezelf uitdagen. Pokémon Link: Battle! is zijn geld waard.

– Geen 3D-effect
– Matige muziek
– Alleen Multicard Play, geen Download Play

+ Verslavend leuk
+ Alle 718 Pokémon
+ Multiplayer-optie

Cijfer: 7.3