Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo-staf hielp met Yoshi’s New Island

De nieuwe game van Yoshi, die overmorgen in de winkels ligt, is niet enkel en alleen ontwikkeld door Arzest, maar ook door verschillende stafleden van onder andere de New Super Mario Bros.-serie.

489px-Box_Artwork_-_Yoshi's_New_IslandDe nieuwe game van Yoshi, die overmorgen in de winkels ligt, is niet enkel en alleen ontwikkeld door Arzest, maar ook door verschillende stafleden van onder andere de New Super Mario Bros.-serie. Bij de aankondiging van de game kregen we al te horen dat Takashi Tezuka, de director van Super Mario World 2: Yoshi’s Island, mee zou helpen aan Yoshi’s New Island. Maar naast hem zijn er nog vier noemenswaardige ontwikkelaars bij betrokken.

  • Nobuo Matsumiya, de director van Yoshi’s Island DS en leveldesigner van New Super Mario Bros. 2 heeft meegeholpen aan de game.
  • Yuya Sato, een leveldesigner van New Super Mario Bros. U en New Super Luigi U droeg zijn steentje bij.
  • Kenta Usui, ook een leveldesigner bekend van de New Super Mario Bros.-games was van de partij.
  • Tenslotte nog Toyokazu Nonaka, wie heeft meegeholpen aan de StreetPass Mii Plaza-games.

Naast deze first-party ontwikkelaars assisteerden verschillende werknemers van Luminous Arc en Arc Rise Fantasia met sommige animaties voor Yoshi’s New Island. Het geheel werd in goede banen geleid door de director Masahide Kobayashi, ontwikkelaar bij Arzest.

Ga jij Yoshi’s New Island overmorgen halen?