Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

‘Nintendo negeert aanbeveling mobiel te gaan’

Nintendo kreeg een tijdje geleden de aanbeveling van een manager van het beleggingsfonds Oasis Management, Seth Fischer, om een aantal Nintendo-klassiekers naar mobiele telefoons en tablets te brengen. Deze manager verwacht namelijk dat deze spellen goed zouden verkopen.

Daily Nintendo Mario SmartphoneNintendo kreeg een tijdje geleden de aanbeveling van een manager van het beleggingsfonds Oasis Management, Seth Fischer, om een aantal Nintendo-klassiekers naar mobiele telefoons en tablets te brengen. Deze manager verwacht namelijk dat deze spellen goed zouden verkopen.

Fisher zei dit in een brief tegen Nintendo, hij raadde aan om spellen te verkopen op Android-apparaten, iPhones en iPads.

Met het grootste assortiment aan casual games moet Nintendo snel de overstap maken naar Android- en iOS-games

Meerdere investeerders en analisten verzochten volgens Fischer Nintendo al om licenties voor games uit te geven voor smartphones en tablets, maar Nintendo was niet geïnteresseerd.

Vergadering
Fischer, die werkt voor het bedrijf Oasis Management dat een adviseur is van Nintendo’s aandeelhouders, probeert nu een vergadering te organiseren waarin het beleid van het bedrijf kan worden besproken.

Nintendo is in het huidige jaar veel gedaald op de beurs. Veel aandeelhouders reageerden dan ook geschokt nadat het verlies werd aangekondigd door Nintendo met de mededeling dat ook veel projecten zouden worden afgelast.