Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

“De Wii U is gehackt”, zegt hackersgroep Wii U Hax

Daar alles wat code bevat ook kan worden gekraakt, bewees de Wii U vooralsnog dat het toch vrij moeilijk zou zijn om deze te hacken. Nu beweerd de hackersgroep 'Wii U Hax' echter het voor elkaar te hebben gekregen. Zo zou via de Wii Mode toegang kunnen worden verkregen voor Wii U hardware.

wiiu2Hackersgroep ‘Wii U Hax’ claimt de Nintendo Wii U te hebben gehacked.

Daar alles wat code bevat ook kan worden gekraakt, bewees de Wii U vooralsnog dat het toch vrij moeilijk zou zijn om deze te hacken. Nu beweert de hackersgroep ‘Wii U Hax’ echter het voor elkaar te hebben gekregen. Zo zou via de Wii Mode toegang kunnen worden verkregen voor Wii U hardware. Volgens Wii U Hax is dit dan ook het begin van de Wii U Homebrew. Vooralsnog kwam er ook op de voorganger de Wii homebrew uit, die het mogelijk maakte om spellen illegaal te downloaden en te spelen, en tevens spelers voorzag in het breed scala aan cheatmogelijkheden, zowel offline als online.

Het is nog maar afwachten wat Nintendo zelf als reactie geeft op deze manier om je Nintendo Wii U zodanig te modificeren dat je er er illegaal gedownloade games op kunt spelen, zonder dus te hoeven te betalen voor het gebruik van deze illegale software. In het verleden heeft Nintendo diverse hacks op andere consoles (tijdelijk) weten te stoppen door het uitbrengen van updates, dus het is niet duidelijk hoe lang deze homebrew stand zal houden. Misschien is Nintendo hackers weer een stap voor zet met de volgende update.

Ben jij voor of tegen het gebruik van illegale spel-kopieën?