Een potje Pokémon met negentien miljoen mensen

Twitch Plays PokémonMet de hele wereld tegelijkertijd Pokémon spelen, wie wil dat nu niet?  In de wereld van TwitchPlaysPokémon is het in ieder geval mogelijk, waar je met een hele groep één potje Pokémon Red/Blue bestuurd en het avontuur daardoor alle kanten opgaat.  Het doel van TwitchPlaysPokémon is dat iedere bezoeker van het verhaal input heeft in de verloop van het spel. In principe spelen alle bezoekers datzelfde spelletje, waardoor je een mooi chaotisch geheel krijgt waarin men via de chat probeert de game te laten luisteren naar zijn of haar input. Hiervoor zijn twee modus beschikbaar: Anarchy- end Democracy mode

Negentien miljoen kijkers gingen je al voor in de wereld van TwitchPlaysPokémon, daar er in minder dan een paar dagen al een heuse Poké-community is ontstaan, welke geheel en alleen is gebaseerd op het avontuur van Twitch.  Het begon met een paar duizend man en is inmiddels gegroeid tot negentien miljoen, waar met de minuut weer nieuwe mensen bij komen. Zo krijgt het spel via dit traject meer dan duizenden input per minuut en heeft de chat van het kanaal het ook zwaar te verduren.

Momenteel is er door al die input al een heleboel gebeurd in TwitchPlaysPokémon. Voorbeelden zijn het releasen van starter Charmander, nadat deze is geëvolueerd in een Charmeleon. Of een menu waar je hele tijd in word opgehouden, omdat iedere speler een eigen wil heeft en deze ook duidelijk wil maken in de chat. Ook is er al een Pigeot in het spel rondgegaan met de naam Bird Jesus. Je kunt zelf meedoen op het TwitchPlaysPokémon kanaal, welke je via hier kunt bereiken, of hieronder kunt bekijken.


Wat vind jij ervan, met zoveel mensen één spel spelen?

Kevin de Bruin

Redacteur en Communicatie Manager. Mijn naam is Kevin en ik schrijf graag over van alles en nog meer. Bij dezen ben ik gaan schrijven voor Daily Nintendo om jullie te voorzien van het laatste Nintendo nieuws. Als aanhanger van die 'softe' Nintendo Games, doe ik met alle liefde verslag.

Geef een reactie