Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario komt als een rip-off naar de mobiel

Onlangs is Mario ook verschenen op de mobiele telefoon. De titel, welke een ripoff is, bevat verschillende bekende levels, bevat mario met zijn rode pet en blauwe overal, en stelt je in de positie om verschillende mushrooms en coins te verzamelen.

New-Super-Mario-Bros.-U-3Onlangs is Mario ook verschenen op de mobiele telefoon. De titel bevat verschillende bekende levels, bevat Mario met zijn rode pet en blauwe overal, en stelt je in de positie om verschillende paddenstoelen en muntjes te verzamelen. Het kan allemaal in de Super Mario rip-off ‘Super Mario’, welke onlangs werd uitgegeven door Beijing Flyfish Technology Co. De uitgeverij heeft de bekende Mario-spellen nagemaakt, er een ripoff variant van gemaakt, en is gepubliceerd in verschillende app stores in China, Hong Kong en Japan.

Beijing Flyfish Technology Co vindt zelf dat het bedrijf geen licensie nodig heeft of andere vormen van permissie van Nintendo. Volgens hen is ‘Super Mario’ een van de vele niet geautoriseerde games in app stores van China, Hong Kong en Japan. ‘Super Mario’ is ook maar één van de vele rip-offs die in deze markt worden aangeboden. Onlangs werden er ook wallpapers uitgebracht met Nintendo-figuren erop. Voor Nintendo is er daarom ook reden tot actie. Zo heeft onlangs Yasuhiro Minagawa zich er over uitgesproken:

“Nintendo has not approved these applications. Our legal team will investigate them from now.”

Wat vind jij, zouden deze ripoffs moeten worden gedoogd?