Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sony niet blij met verlies Nintendo

Sony, een van de grootste concurrenten van Nintendo op het gebied van gamen, zou blij moeten zijn met de achteruitgang van Nintendo. De voorganger van de Wii U is rond de 100 miljoen keer verkocht en liet met deze verkoopcijfers de Xbox en Playstation ver achter zich.

Sony, een van de grootste concurrenten van Nintendo op het gebied van gamen, zou blij moeten zijn met de achteruitgang van Nintendo. De voorganger van de Wii U is rond de 100 miljoen keer verkocht en liet met deze verkoopcijfers de Xbox en Playstation ver achter zich.

Met de komst van de Wii U anderhalf jaar geleden is dit succes helaas een beetje tegen gaan vallen. In het laatste kwartaal maakte Nintendo een verlies van 15 miljoen dollar, de 3DS zorgt er voor dat de schade beperkt bleef maar ook Nintendo’s handheld kon het verlies niet tegen gaan. Ondertussen is de Wii U ingehaald door zowel de Xbox One én de Playstation 4, toch is de ontwikkelaar van de Playstation niet echt tevreden met deze overwinning:

The decline of Nintendo could be detrimental to the market, unless people like us raise our game and help tap into the younger consumer group that they serve rather well. That is the challenge to us. We need to bring maybe more family-friendly, more casual experiences into the market. I think there’s a big market segment there that we should take the challenge to engage and I see lots of potential to do that.