Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De Europese release van Pokémon Bank is een feit

Onlangs kwam Pokémon Bank al terug in de Japanse Nintendo 3DS eShop, en vandaag mag Europa er ook eindelijk aan geloven. De applicatie kan worden gedownload in de Nintendo 3DS eShop. De voorwaarden zijn niet veranderd.

Pokemon-X-and-Y-Wallpaper-WidescreenOnlangs kwam Pokémon Bank al terug in de Japanse Nintendo 3DS eShop, en vandaag mag Europa er ook eindelijk aan geloven. De applicatie kan worden gedownload in de Nintendo 3DS eShop. De voorwaarden zijn niet veranderd. Het is nog niet zeker of de applicatie in de Nintendo 3DS eShop blijft staan. Wanneer het blijkt dat de servers het alsnog niet aankunnen, dan zal dat weer gevolgen hebben. In ieder geval doet Nintendo er naar eigen zeggen zo veel mogelijk aan om alles op rolletjes te laten verlopen. De laatste tijd heeft ze nauwlettend de vorderingen in Japan in de gaten gehouden, en server onderhoud gepleegd.

Pokémon Bank geeft je de mogelijkheid om een heleboel Pokémon extra op te slaan. Het biedt je de mogelijkheid om je Pokémon op te slaan in de cloud, om ze op een later moment weer op te halen. Pokémon Transfer is een andere tool. Met deze tool kun je al je pokemon opslaan die je hebt gevangen in eerdere games zodat ze niet verloren gaan. Dit doe je door deze tool te combineren met je Pokémon Bank-cloud. Al je oude Pokémon kan je in de cloud opslaan, en zo laden in Pokémon X of Y. Je kunt ook bij de release van komende Pokémon-games je Pokémon weer doorzetten naar die games, en ze weer verder trainen. Deze tool kost helaas wel geld, en niet éénmalig. Je betaalt elk jaar een bedrag voor deze dienst.

Daarnaast is bekend geworden dat de gratis proefperiode tot en met 14 maart is verlengd in Europa.