Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Een stukje plastic levert op eBay wel $99.902 op

Bij de volgende aankoop is de prijs echter wel verbazingwekkend hoog. Het gaat hier om een in slechte staat verkerende World Championship-cart voor de oude NES-console. De cart werd aangeboden via ebay tegen een startprijs van 4.999 dollar.

Nintendo World Championship Daily NintendoSoms hoor je mensen klagen om de prijs van spellen. Een normaal 3DS-spelletje kan in de winkel al snel €45 of €50 kosten, en het aantal uur dat je er plezier aan beleefd staat niet altijd even mooi in verhouding tot de prijs die je betaald. Bij de volgende aankoop is de prijs echter wel verbazingwekkend hoog. Het gaat hier om een in slechte staat verkerende World Championship-cart voor de oude NES-console. De cart werd aangeboden via ebay tegen een startprijs van 4.999 dollar. Uiteindelijk liep het bieden op tot 99.902 dollar, het hoogste bedrag dat waarschijnlijk op eBay ooit is geboden voor een Nintendo-spel. Omgerekend is dat momenteel zo’n 72.990 euro.

Voor de meeste mensen zal het gaan om een stukje plastic. Daarentegen gaat het bij de echte fans niet zomaar om een stukje plastic, maar een heel waardevol stukje plastic. Het gaat hier om één van de exclusieve voor een competitie vervaardigde cartridges, die voor de echte verzamelaars blijkbaar heel veel geld waard zijn. Er zijn maar weinig exemplaren van dit spel in omloop. Het gaat hier ook om een erg groot bedrag dat men er voor heeft geboden. Zeker in vergelijking tot andere spellen die op eBay worden aangeboden, en het gemiddelde zakcentje dat de gemiddelde gamer kan besteden.

Als jij het geld had, had je het hier dan aan uitgegeven?