Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Update]Pokémon Bank Re-Released In Japan

Pokémon Bank, een applicatie die vorig jaar al in de Nintendo eShop zou verschijnen maar onverwachts offline werd gehaald, word momenteel opnieuw aangeboden in Japan. Vooralsnog is niet bekend of het tijdelijk is, en wanneer Europa de app zal zien.

Pokémon Daily Nintendo

Pokémon Bank, een applicatie die vorig jaar al in de Nintendo eShop zou verschijnen maar onverwachts offline werd gehaald, word momenteel opnieuw aangeboden in Japan. Vooralsnog is niet bekend of dit tijdelijk is, of voor langere tijd. Ook is niet bekend wanneer Pokémon Bank naar Europa komt. Eerder bood Nintendo iedereen de actie aan om de applicatie gratis uit te proberen. Of deze actie ook nog door gaat worden gezet is nog niet duidelijk. Vooralsnog is alleen bekend dat de applicatie in ieder geval beschikbaar is in Japan en we op verdere berichtgeving moeten wachten. De aankondiging stond op @tugaaaru Twitter account. Voor antwoorden betreft alle nog openstaande vragen, moeten we wachten op verdere berichtgeving. Daily Nintendo zal in ieder geval contact opnemen met Nintendo.

Pokemon Bank geeft je de mogelijkheid om een heleboel Pokémon extra op te slaan. Het biedt je de mogelijkheid om je Pokémon op te slaan in de cloud, om ze op een later moment weer op te halen. Pokémon Transfer is een andere tool. Met deze tool kun je al je pokemon opslaan die je hebt gevangen in eerdere games zodat ze niet verloren gaan. Dit doe je door deze tool te combineren met je Pokémon Bank-cloud. Al je oude Pokémon kan je in de cloud opslaan, en zo laden in Pokémon X of Y. Je kunt ook bij de release van komende Pokemon-games je pokemon weer doorzetten naar die games, en ze weer verder trainen. Deze tool kost helaas wel geld, en niet éénmalig. Je betaald elk jaar een bedrag voor deze dienst.

UPDATE: Nintendo Nederland heeft de volgende verklaring op hun Facebook gezet:

Hallo, Pokémon-fans! Sorry dat jullie tot nu hebben moeten wachten voor een update over Pokémon Bank. We kunnen jullie vertellen dat zowel Pokémon Bank als Poké Transporter in een aantal gebieden in Azië inmiddels weer beschikbaar zijn. In voorbereiding op de Europese release houden we de ervaringen van spelers daar nauwlettend in de gaten. We weten dat velen van jullie ernaar uitkijken om deze diensten te kunnen gebruiken, dus we willen ons nogmaals verontschuldigen voor de vertraging, en jullie bedanken voor jullie geduld en interesse.

UPDATE2:  Er is ook bekend geworden dat de speciale actie doorgaat t/m 21 februari