Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Wii Party U

Het is tijd voor een Partygame, moet Nintendo hebben gedacht, want onlangs is Wii Party U uitgebracht voor de Wii U. Zijn voorganger op de Wii was ook een zeer vermakelijke game. Of het nu ook weer een feest is, lees je verder in de review!

Wii Party U kent meer dan 80 minigames verdeeld over 3 hoofdmodi. Te kennen als: “TV-Party”, “Thuisparty” en “GamePad-party”.

TV-Party

De bordspellen zijn weer terug van weggeweest. In TV-Party heb je de keuze uit vijf uiteenlopende bordspellen. Je hebt de keuze uit: “Dobbelmarathon”, “Gamepad-Eiland”, “Mii-Modeshow”, “Knikkerlawine” en “Vijf op het veld”.Een overeenkomst van de vijf bordspellen is het spelen van minigames. Als je een minigame wint, krijg je een beloning. De beloningen kunnen zeer handig zijn bij het behalen van een overwinning.

Een persoonlijk vaak gespeeld bordspel is Mii-Modeshow. In Mii-Modeshow is het de bedoeling dat je een kostuum samenstelt, welke beoordeeld zal worden door een jury. Door met de dobbelstenen te gooien beland je op een vakje. Op het desbetreffende vakje staat bijvoorbeeld het hoofddeksel van Mario afgebeeld. Door een compleet Mario-kostuum te bemachtigen krijgen je dubbel zoveel punten. Het is echter ook mogelijk om van verschillende categorieën een kledingstuk te dragen, waardoor je Mii-personage humoristisch uit komt te zien.

Thuisparty

De Thuisparty zorgt voor hilarische momenten. In diverse spelvarianten wordt er goed gebruik gemaakt van de GamePad en Wii Motion Plus-controllers. In “Waterdragers” moet je met de Wii Motion Plus-controllers water dragen van de GamePad naar de sensorbalk. Maar je moet dit echter in goede banen leiden, door beheerst met de controller te lopen. Een beweging te veel, en je kunt opnieuw beginnen. Door tegen iemand aan te stoten, kan er een hoop hilariteit ontstaan.

Maar er is meer! Je hebt keuze uit 8 varianten, waarvan mijn persoonlijke favoriet “Raad Die Tronie” is. Door middel van een aanwijzing, moet je een gekke bek trekken. Dit is mogelijk dankzij de camera in de GamePad. De andere spelers moeten raden wat de aanwijzing is. Dit zorgt voor een hoop hilariteit!

GamePad-party

Samen met de GamePad spelen is mogelijk in GamePad-party. Het is mogelijk gemaakt om in diverse spelvarianten samen te werken, maar ook tegen elkaar te spelen. Enkele voorbeelden zijn “Tafelvoetbal”, “Tafelhonkbal” en “Knikkercircuit”. Bij enkele spelvarianten gebruik je enkel de controlstick of de touchscreen, dit maakt de besturing gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen.

De GamePad-spellen zijn zeer vermakelijk. Een persoonlijk favoriet is: “Hoofd, Schouders, Mii en Teen”. Een spel dat gebaseerd is op Vier op een Rij. De bedoeling is dat je een Mii maakt met behulp van stenen. Zodra je een Mii gecreëerd hebt, verdien je een punt. Echter kan de tegenstander, met behulp van minigames jouw stenen tot de zijnen maken, waardoor je punten kan verliezen. Hierdoor blijft het spannend tot het einde!

Tijdens de speelsessies bevindt de GamePad zich tussen de twee spelers. De bijgeleverde standaard zorgt ervoor dat de GamePad horizontaal en stabiel op de tafel staat. De ruimte tussen spelers en GamePad wordt hierdoor eerlijk verdeeld en het voorkomt eventuele beschadigingen.

Miiverse

De onlinemogelijkheden van Wii Party U beperkt zich tot de integratie van Miiverse. Dit houdt in dat na elke minigame gevraagd zal worden om een beoordeling te geven. In vorm van sterren kan je aangeven hoe jij over een minigame denkt. Van alle beoordelingen die wordt gegeven, wordt een gemiddelde berekend, welke te zien zal zijn bij het bordspel en mini-game.

Wii Party U is minder ideaal voor de eenzame speler. Als je alleen speelt, vallen heel veel functies weg. Een aantal minigames en bordspellen blijven beschikbaar, maar zal je tegenstander als CPU vorm krijgen. Dit haalt een hoop speelplezier weg. Mijn inziens zou een uitgebreider gebruik van het Nintendo Netwerk meer kunnen betekenen. Een gemiste kans.

Conclusie: Wii Party U gebruikt de mogelijkheden van de GamePad op een creatieve en innovatieve wijze. De minigames zijn zeer diverse, vermakelijk en origineel. Mede door het diverse aanbod aan bordspellen, zorgt Wii Party U dat je een geweldige Partygame in huis hebt. Het gemis aan onlinemogelijkheden, maakt het spelen van Wii Party U voor de eenzame gamer overbodig.

+ Meer dan 80 minigames! + Gamepad-minigames zijn zeer vermakelijk. + Voor een zeer schappelijke prijs een Wii Motion Plus en Gamepad standaard + Met vrienden en familie uren speelplezier…
– …maar voor de eenzame gamer valt er niet veel te beleven – Grafisch niet sterk

Cijfer: 8.5