Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo stuurt misschien wéér copyright claims naar YouTube-uploaders

YouTube_logo_stacked_whiteEen aantal maanden geleden kwamen we erachter dat Nintendo actie ondernam tegen mensen die filmpjes van Nintendo-software online zette. Eerst werden deze filmpjes compleet offline gehaald, later kalmeerde Nintendo en liet de filmpjes online met de voorwaarde dat er alléén Nintendo advertenties onder kwamen in plaats van de gebruikelijke YouTube advertenties. Veel mensen die Nintendo-software filmpjes online zette waren het hier niet mee eens en lieten de Nintendo filmpjes voor wat het was.

Uiteindelijk heeft  Nintendo of America president Reggie Fils-Aime de situatie veranderd door te zeggen dat de claims er voor zorgden dat de IP’s werden beschermd. Dit heeft niet veel uitgehaald bij de teleurgestelde fans en Nintendo heeft daarna alle filmpjes die offline waren gehaald weer online gezet.

Maar nu lijkt het tij wéér te zijn gekeerd en Nintendo weer bezig is met claims te leggen op filmpjes met daarin hun software. Zo tweette GameXplain dat Nintendo weer bezig zou zijn met het claimen van video’s.

 

 

Staan jullie achter Nintendo? Of gedraagt Nintendo zich kinderachtig?