Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zelda Week: Zelda Animatieseries

zeldamovie_26656.nphdNaast een vele games, merchandise en boeken heeft de Zelda franchise ook vele Animatieseries te bieden. Omdat het Zelda Week is op Daily Nintendo, besteden we hier vandaag meer aandacht aan. Lees hieronder meer over de animatieseries van The Legend of Zelda serie.

The Legend of Zelda the animated series

(13 afleveringen)

Het gaat hier om een serie die als bonus aflevering te zien was bij de The Super Mario Bros. Super Show! animatie serie uit 1989. De Zelda TV Serie was losjes gebaseerd op de eerst Zelda game en had hier en daar een reverentie naar de game Zelda II. Net zoals de games speelt het verhaal zich af in Hyrule waar de boze tovenaar Ganon kwade plannen heeft. De held Link moet dit voorkomen en met de hulp van Zelda red hij de dag.

De serie is een overduidelijk jaren tachtig stijl geanimeerd en heeft voor die tijd ook veel catchphrases. (“Well! Excuuuuuuuuuse Me!”. ) Zeker een leuk serie om nog een terug te kijken.

 

Legend of Zelda Movie

Het gaat hier niet om een animatie serie, maar wel deze film is wel leuk om even te vermelden. In 2008 werd deze trailer getoond op het internet. Vele fans kwamen in protest door de slechte kwaliteit van de film. Uiteindelijk ging het gelukkig om een 1 April grap.

 

Legend of Zelda animatie film

Deze met de computer gemaakt animatieserie is jammer genoeg nooit in productie gegaan en heeft alleen deze teaser opgebracht. Misschien komt het er ooit van in de toekomt?

 

Fan made

Zelda is erg populair onder mensen en ook onder animatoren. Met het internet zijn fan made Zelda animaties makkelijk te vinden. De animaties zijn niet altijd even goed of leuk, maar soms springt er een tussen uit waar je meteen ‘Wooow’ van roept.