Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Zelda Week: A Link Between Cosplays

Skullkid Cosplay by tealpirate Daily NintendoThe Legend of Zelda-serie draait al jaren mee, en er zijn al een heleboel spellen verschenen. Elke keer komen er nieuwe spellen bij, en bij elk nieuwe spel maken we kennis met nieuwe personages. Tussen al die personages kan men altijd wel iemand vinden die hem of haar aanspreekt, en soms is de facinatie voor een bepaald personage zo groot dat men tijd, geld en moeite wil stoppen in enorme cosplays in het thema van dat personage. In dit artikel brengen wij enkele van die cosplayes eens onder de aandacht, omdat zij wel wat aandacht verdienen.

Onderstaande cosplays zijn stuk voor stuk door ons als erg mooi bestempeld. Alle cosplays die hieronder staan, verdienen naar ons idee aandacht. In het maken van cosplays zit meestal veel geld, tijd en moeite. Dat mag worden opgemerkt. Onderstaande artikel is geen top-zoveel, waarin we de cosplays hebben geordend op hoe sterk ze zijn. Alle cosplays zijn op willekeurige volgorde geplaatst.

Skull Kid Cosplay

Skullkid Cosplay by tealpirate Daily Nintendo
Zelda: Forest Folk
Door Tealpirate

Het moet je maar overkomen: de weg kwijtraken in the Lost Woods. Een klein kind overkwam dit fenomeen, en dit kwam hem duur te staan. Langzaamaan werd dit kind bekend als the Skull Kid. In Ocarina of Time maakten wij al kennis met dit personage, in Majora Mask speelde de Skull Kid een belangrijke rol, en ook in Twilight Princess keerde Skull Kid terug. Skull Kids hebben een fluit bij zich die ze kunnen bespelen. Deze fluit gebruikt Skull Kid ook als wapen.

Gamers kwamen als eerste in aanraking met Skull Kid in Ocarina of Time. Terwijl men door the Lost Woods moest denderen, bevond zich in het gebied links van de opening dit jongetje. Je kunt weinig met the Skull Kid, want dit personage verdwijnt nog eerder dan je hem daadwerkelijk hebt gespot. Later kan je Skull Kid tot vriend bombarderen door Saria’s Song te spelen, om zo een Piece of Hearth vrij te spelen. Behalve het weggeven van een bonus speelt Skull Kid in Ocarina of Time dus nog maar een vrij onbelangrijke rol.

Het is pas dat Skull Kid een echte belangrijke rol gaat spelen, wanneer Majora Mask om de hoek komt kijken. In dit spel wordt het vrij onbelangrijke personage opeens heel belangrijk. Daar Majora Mask is gebouwd rond krachten van diverse maskers, is er ook één groot masker: Majora’s Mask. Skull Kid is de persoon die dit grote masker heeft gestolen van the Happy Mask Salesman. Dit met alle gevolgen van dien. Onder invloed van het masker, word Skull Kid een machtige tovenaar met het doel om de wereld tenonder te brengen. Dit wil hij bereiken door de maan naar beneden te laten vallen, op de aarde, en zo heel de wereld van Termina te pletten. Hopelijk is deze cosplayer niet hetzelfde van plan met planeet aarde…

Midna Cosplay

Midna by Paperlab Daily Nintendo
Midna
Door Paperlab

Hiernaast zie je een cosplay van Midna, een personage uit The Legend of Zelda: Twilight Princess. Midna is één van de Twili, een ras dat krachtige en duistere magie kan gebruiken. Ze is één van de Twili, die naar deze dimensie zijn verbannen door de Golden Godesses.  In Twilight Princess vergezelt ze de protagonist Link op zijn queeste, met het doel voor ogen om een krachtiger kwaad te verslaan dat zij zelf niet alleen aan kan. Midna heeft een speels karakter, met een mysterieuze kant. Erg kenmerkend aan Midna is de manier waarop haar stem is ingesproken. Menig gamer vond dit ook erg indrukwekkend, en ziet Midna graag nog een keer terug.

Midna is een personage uit de Twilight Realm. De Twilight Realm is een alternatieve wereld, en net als alle andere wezens die afkomstig zijn uit deze wereld, kan Midna niet zo goed tegen licht. Je vind het personage vooral in de schaduw van Link, of op Link zijn rug, wanneer deze eenmaal de vorm van een wolf heeft aangenomen. Wanneer je de Twilight Realm betreed kun je Midna pas echt in actie zien, daar dat de plek is waar ze zichzelf aan de buitenwereld laat zien.  Toch zoekt ze ook in de vertrouwde Twilight Realm het liefst de schaduw van Link op. Dit is echter niet altijd even goed mogelijk.

Midna heeft twee vormen. De eerste vorm, de vorm waarin we haar het meest zien, is de vorm die we terugzien op de cosplay hiernaast. Daarnaast heeft Midna ook nog een ’true form’, die ze vrij laat in het spel aanneemt. In deze vorm maken we kennis met de roodharige Princess Midna, zoals ze eigenlijk hoort te zijn.

The Hero’s Shade Cosplay

Xhylian Daily Nintendo
Hero’s Shade -Trial One
by xHylianKnightx

The Hero’s Shade is een bekend personage uit The Legend of Zelda: Twilight Princess. Deze zwaardvechter is tragisch om het leven gekomen, terwijl men hem nooit heeft gewaardeerd als een held. In Twilight Princess is het dit personage dat je geheime zwaardvechttechnieken bij kan brengen, die je vervolgens in de gevechten kunt gebruiken. Je communiceert in-game met hem door hem aan te spreken als wolf link. In de wereld van de levenden, vertoond dit personage zich als een gouden wolf. Wanneer Link de wereld van de doden betreed zien we zijn andere vorm, de vorm die we terug zien in deze cosplay: een zwaar in harnas gezette skelletenkrijger. The Hero’s Shade kan oneindig veel schade hebben.

Er is vrij weinig over The Hero’s Shade bekend. In het boek Hyrule Historia wordt echter een interessant feitje over The Hero’s Shade verteld. Zo is dit personage volgens dit boek een spirituele manifestatie van de spijt van de Hero of Time. Dit is de Link die we terugzien in games als The Legend of Zelda: Ocarina of Time en The Legend of Zelda: Majora’s Mask. In Ocarina of Time wordt Link nooit als echte held gezien, omdat alles terug word gezet, om Link zijn kindertijd terug te geven. Het is erg aannemelijk dat The Hero’s Shade en The Hero of Time Link van Ocarina of Time en Majora’s Mask, dezelfde persoon zijn. Het blijven theorieën, maar die houden games in leven als je ze hebt uitspeelt.

Twinrova Cosplay

Twinrova 2 by JilliD Daily Nintendo
Twinrova – Ocarina of Time
Door JilliD

Twinrova is een personage, of om precies te zijn, zijn twee personages, die men terug ziet in The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Het betreft hier een fusie tussen de personages Kotake en Koume. Dit zijn Gerudo heksen die, wanneer deze zich samenvoegen, samen Twinrova vormen. Kotake en Koume staan bekend als de Sorceress of Ice en de Sorceress of Flame. Beide zusters beheersen één van de elementen ijs en vuur. De Twinrova staan bekend als de moeders van de Gerudo King, de kwade en boosaardige Ganondorf. Ze zijn de eindbazen van de Spirit Temple.

Kotake, Sorceress of Ice, en Koume, Sorceress of Flame, zijn in Ocarina of Time dienaars van hun eigen zoon, en in opdracht van Ganondorf gebruiken ze hun magische krachten om andere te hersenspoelen. Met deze technieken winnen ze zieltjes die bereid zijn om Ganondorf te steunen in het bereiken van zijn doelen. Ze spelen in dit spel vooral een dienende rol, met Koume als vermoedelijk leidster van deze gevaarlijke toverkollen-tweeling.

De tweeling komt ook voor in The Legend of Zelda: Majora Mask. In dit spel zien we ze echter niet fuseren tot Twinrova. We zien Kotake als winkeleigenares in de Magic Hags’ Potion Shop. In deze winkel kun je de standaard potions kopen die je ook door andere Zelda-spellen tegen zult komen: Red Potions, Green Potions en Blue Potions. In Majora Mask maak je kennis met de tweeling, omdat Koume in the Woods of Mystery is aangevallen door Skull Kid. Het is aan jou, Link, de taak om bij Kotake een potion op te halen, en deze naar Koume te brengen. Koume heeft in Majora Mask naast haar slachtoffers-rol, ook een rol als eigenares van de Swamp Boat Tour. Na het redden van Koume mag je deze tour één keer gratis meemaken. Koume gaat in dit spel vaak naar The Woods of Mysery, om padenstoelen te vinden. Deze padenstoelen brengt ze dan naar haar zus, die er potions van maakt.