Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

luigiElk jaar op de laatste dag van oktober is het de dag van de griezels, de dag van het langs de deuren gaan, bedelend om snoepgoed. Het is Halloween, een perfecte gelegenheid om een kijkje te nemen in de donkere wereld van Nintendo. Speciaal voor jou, de lezer van Daily Nintendo, hebben we een top 10 samengesteld van de engste personages, plaatsen, gebeurtenissen en meer uit Nintendo. Let op, want deze top 10 bevat spoilers.

#10 Luigi’s Mansion – Opgehangen Luigi

Luigi’s Mansion wordt door velen herinnerd als een grappige Ghostbuster-achtige game, zonder echt enge momenten erin. Maar een aantal fanatieke spelers hebben een zeer verontrustend iets in het spel ontdekt. In de Telephone Room van het landhuis, gebeurt namelijk iets vreemds met Luigi’s schaduw. Bij een donderslag is zijn schaduw niet zichtbaar op de grond, maar hij hangt aan het plafond. Hierdoor lijkt het alsof Luigi is opgehangen en levenloos hangt te bungelen. Of dit de bedoeling is of een glitch weet niemand.

3626_full

#9 Kirby Superstar Ultra – Einde van Marx

Vrolijke werelden, schattige personages en happy-peppy muziek. Daar staat Kirby om bekend. Maar onze roze vriend heeft ook te maken gehad met duistere figuren. Een daarvan is Marx. Hij is degene die Kirby eropuit stuurt om de ruzie tussen de zon en de maan te beëindigen. Als je alle sterren hebt verzameld om de wen vervullende komeet NOVA te laten verschijnen, komt Marx’ ware aard tevoorschijn. Hij doet zelf een wens en verandert in een…monster? Onduidelijk wat het precies is, maar dit is het laatste gevecht. Als je Marx hebt verslagen, is het nog niet gedaan met hem. Hij komt later namelijk terug, in de vorm van Marx Soul. Deze zombie-achtige versie van Marx valt als een maniak aan. Zijn aanvallen en bewegingen zijn erg hectisch. Als je Marx Soul weet te verslaan, splijt zijn lichaam in tweeën, terwijl hij daarbij een keiharde schreeuw produceert.


#8 The Legend of Zelda: Majora’s Mask – De maan


Zelda-fans zullen de maan uit Majora’s Mask niet snel vergeten. Dit kolossale hemellichaam dreigt binnen drie dagen neer te storten op Termina, een parallelle dimensie van Hyrule. Link moet proberen de Four Giants te ontwaken om de maan te stoppen. Nu is het geen doorsnee witte maan zoals wij die kennen. Nee, dat is niet dreigend genoeg. Daarom is deze maan donker, met grote duivelachtige ogen en een grote grijns. Deze kolos komt steeds dichter bij Termina en blijft je het hele spel aankijken. Als de drie dagen voorbij zijn, zie je de verwoesting van Termina en al haar inwoners.


#7 Pikmin 2 – Submerged Castle

De Pikmin-serie staat er om bekend wat aparte eindbazen te bevatten. Maar geen is zo angstaanjagend als de Waterwrait uit Pikmin 2. Dit kolossale watermonster heeft zich verscholen diep in Submerged Castle. Na een tocht door het kasteel, met angstaanjagende muziek op de achtergrond, bereik je het monster. Hij zal je achtervolgen door een doolhof van gangen, terwijl hij je probeert te pletten.

#6 Kirby 64 – O2

En we zijn weer terug bij onze vriend uit Dream Land. Tijdens Kirby’s eerste avontuur op de Nintendo 64 probeert hij de Dark Matter te stoppen door kristalen te verzamelen. Als je niet alle kristallen hebt verzameld, krijg je het normale einde te zien na de laatste eindbaas. Maar als Kirby en co. alle kristalen hebben verzameld, krijgen ze toegang tot de laatste wereld. Deze wereld bestaat uit een level, wat zich bevindt in pure donkere materie. Aan het eind wacht 02, of Zero Two, op je. 02 is de reïncarnatie van Zero, de vorige leider van de Dark Matter. Voor een paar seconden lijkt 02 een engel, voordat het verandert in een duivel. Om het te vernietigen moeten Kirby en Ribbon het magische kristalpistool gebruiken. Het oog is zijn zwakke plek, maar als je dat raakt komt er giftig bloed vrij wat je moet ontwijken.


 
#5 Pokémon Red & Blue – Lavender Town

Lavender Town, een van de vele stadjes in de Kanto-regio. Op het eerste gezicht lijkt het een rustige plek. Het enige wat deze sfeer verpest, is de ondefinieerbare achtergrondmuziek. De muziek werkt behoorlijk op je zenuwen als je door de stad loopt. Dan loop je de Pokémon Tower in, en kom je tot de ontdekking dat het één grote begraafplaats is. In deze toren dwalen de geesten van overleden Pokémon rondt. Door al deze omstandigheden is dit zeker de meest verontrustende plek in Pokémon.


#4 Super Paper Mario – River Twygz

In Super Paper Mario werden Mario, Luigi en Bowser naar de onderwereld gestuurd door Dimentio. De onderwereld was niet bepaald een vreselijk enge plek, totdat je de Twygz rivier bereikte. Deze rivier is de oversteekplaats naar de diepten van de onderwereld. Alles gaat goed en wel als je Charold muntjes betaald om naar de overkant te komen. Maar als je dieper de rivier induikt, kom je in een plek terecht die niet anders te omschrijven is als een ware hel. Underhands proberen Mario en co. te grijpen en mee te sleuren, terwijl op de achtergrond vreemde vervormde stemmen zijn te horen. Niemand weet wat er wordt gezegd…


#3 Super Metroid – Mother Brain

In Super Metroid keerde Samus Aran terug naar Planet Zebes, de planeet van de originele Metroid. Mother Brain heeft de boel weer overgenomen, maar maakt het Samus nu nog moeilijker om haar te bereiken. Als je het kwaadaardige brein uiteindelijk vindt in het diepste deel van Zebes, begint wederom een gevecht tot de dood. Nadat je Mother Brain schijnbaar hebt uitgeschakeld, keert ze terug als een enorm, grotesk, half-mechanisch monster.


#2 The Legend of Zelda: Ocarina of Time – Bottem of the Well

Bloed, geraamtes, enge muziek en een vreselijk eng wezen. Dat zijn de hoofdkenmerken van de Bottem of The Well, oftewel het ondergrondse gangenstelsel onder Kakariko Village. In dit doolhof is de mystieke Eye of Truth te vinden, die bewaakt wordt door Dead Hand. Na de vele grimmige gangetjes van deze mini-kerker sta je oog-in-oog met Dead Hand. Woorden schieten te kort om dit wezen te beschrijven. Het is in alle opzichten gruwelijk.


#1 Earthbound – Giygas

En zo komen we aan bij de top van onze lijst. Er was geen twijfel mogelijk dat Giygas het verschrikkelijkste Nintendo-personage aller tijden is. De alien uit de originele Mother keert terug in Mother 2/Earthbound als de allerlaatste eindbaas. Maar doordat zijn enorme energie onstabiel werd, veranderde hij in een duivelse nachtmerrie. Zijn aanvallen zijn niet te beschrijven, wat blijkt uit de verschillende teksten door het gevecht heen. Volgens de maker van de Mother-serie is het hele gevecht een representatie van een abortus. Het gevecht is hieronder te bekijken, maar wees gewaarschuwd.

We hopen dat je genoten hebt van onze top 10. Wat is jouw engste Nintendo herinnering?