Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mogelijk drie nieuwe Pokémon ontdekt in Pokémon X en Y

pokemon_xy_legendaries_wallpaperEr gaan altijd geruchten rond, maar deze is eventjes anders dan alle anderen. Naar verluidt zouden er nog drie Pokémon zijn die men vooralsnog niet in-game heeft kunnen vinden, noch kunnen vangen, maar wel zijn geregistreerd in-game. Het gaat hier om Volcanion, Hoopa en Diancie; drie Pokémon waarvan wordt geclaimd dat ze mogelijk het nieuwe mythische trio moeten vormen. Het zou hier om drie nieuwe Pokémon gaan voor de recent uitgegeven Pokémon X en Y. 

In-game zijn er drie namen geregistreerd van Pokémon die men tot nu niet heeft kunnen vinden. Het gaat hier om de Pokémon met de namen Volcanion, Hoopa en Diancie. De namen werden ontdekt, omdat je deze op kunt geven in de GTS, als Pokémon die je zou willen traden. De GTS is een onderdeel van het spel, welke het mogelijk maakt om wereldwijd Pokémon met elkaar te ruilen. Vooralsnog kan je alleen namen invullen van Pokémon die ook daadwerkelijk in-game zijn geregistreerd.  Het is dan ook erg aannemelijk om er vanuit te gaan dat het hier om nieuwe Pokémon gaat, die misschien niet in-game verkrijgbaar zijn, maar zeker al in de code verstopt zitten en op ons wachten.

Het nieuws werd al opgepikt door Serebii, een grote site die zich geheel wijdt aan Pokémon. Daar kwamen we te weten dat Dancie een Rock/Fairy Pokémon zou zijn, Hoopa een Psychic/Ghost en Volcanion een Water/Fire. Hebben we hier te maken met de nieuwe Mew van deze generatie, als we over Psychic/Ghost spreken? Behalve deze types en namen is er vrij weinig van deze nog onbekende Pokémon bekend. We hebben geen stats, move sets en bekende abbilitys. Sterker nog, de sprites van de Pokémon zijn nog niet eens ontdekt. We hebben alleen namen en types, waarbij de types zelfs nog discutabel zijn.

Achtergrond informatie: Serebii maakte onlangs drie nieuwe Pokémon bekend:

#719 Rock/Fairy Diancie (ディアンシー)
#720 Fire/Water Volcanion (ボルカニオン)
#721 Psychic/Ghost Hoopa (フーパ)

Het is maar afwachten wanneer we het te weten komen. Mogelijk zijn dit drie Pokémon die je alleen via bepaalde evenementen kunt verkrijgen, maar al wel in-game zijn verwerkt. Pokémon die je in eerdere spellen via evenementen kreeg, waren ook al in de code verwerkt. Mogelijk kan het hier ook om Pokémon gaan die in de béta-fase in het spel zaten, maar later uit het spel zijn gehaald. Nintendo heeft immers een geschiedenis waarin nog dingen op het laatste moment zijn aangepast. Nog een mogelijkheid is dat het hier om Pokémon gaat voor de opvolger. Misschien waren deze Pokémon al in-game gezet, zodat je ze bij het uitkomen van de mogelijke Pokémon Z, kunt ruilen met je exemplaar van Pokémon X en Pokémon Y.