Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Week: Merchandise (Tomy Figuren)


venta-figuras-pokemon-tomy-1009-MLC3825834924_022013-FElke populaire game heeft zijn eigen merchandice. Zo kan je er meestal knuffels, beeldjes, sleutelhangers of T-shirts van kopen. Maar als er een franchise is waar je helemaal dood wordt gegooid met merchandise, dan is het wel Pokémon. Je kan het niet gek genoeg verzinnen of Pokémon staat er op, van broodtrommels, handdoeken tot schoenen en regenjassen. Pikachu was eind jaren negentig op elke schooltas en elk T-shirt te vinden.

 

Pokémon heeft zo zijn ups en down gehad in populariteit. Zo was het tijdens de derde generatie games opeens niet meer zo cool om Pokémon te spelen en werd er dus minder merchandice verkocht. Iets wat altijd erg populair is gebleven is de Pokémon figuurtjes van het merk Takara Tomy. Deze figuurtjes die eerst werden verkocht in Japan 1997 waren al meteen een enorme hit. Kinderen, en zelfs volwassen, spaarden en ruilden de figuren met elkaar. Je kon de figuurtjes in een evolutie setje krijgen of los.

Toen de Pokémon hype naar Amerika en Europa overwaaide kwamen deze figuurtjes ook mee. Deze werden in een andere verpakking verkocht, rood of blauw, en werden met een doorzichtige Master Ball en Battle munten verkocht. Deze figuren werden onder naam Battle figures verkocht. Iedereen had de droom om ze alle 150 te sparen. Jammer genoeg werden ze nooit alle 150 uitgebracht in Nederland en daardoor heeft bijna niemand ze compleet. Door de jaren heen waren ze af en toe te koop bij speelgoedwinkels of merchandise stores en blijven ze nog steeds erg geliefd. In het buitenland wordt er vaak over gevochten!

Laten we hopen op een release van Pokémon X en Y figuren in Nederland!

151_pokemon_figures

 

 

PokemonTomyMonsterCollectionFigure03NEWBlastoiseFront-500x500

Japanse verpakking (jaren negentig)

mip_pokemon_tomy_figures_up_for_offers_by_suzanneespeon-d5v8vb6

Amerikaanse en Europese verpakking (jaren negentig)

1368385354-15785300

Verpakking van nu.

Bootlegs:

 Waneer iets goed verkoop wordt zijn er altijd wel mensen die er van mee willen snoepen. Bij deze figuren is het jammer genoeg ook zo. Ongeveer 90% van de figuren op het internet zijn fake. Deze figuren zijn vaak wel te herkennen aan de slechte beschildering maar soms is het verschil wel heel moeilijk te herkennen. Dus wees gewaarschuwd.

free-ship-Wholesale-Pocket-font-b-Doll-b-font-font-b-pokemon-b-font-toys-Monster

 

1

Bootleg figuren met hele slecht beschildering…

images

Links is bootleg en rechts is echt.