Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Week: Terugblik Pokémon op consoles

Primal_Dialga_Vandaag blikken we terug op de Pokémon games op verschillende consoles. Hierbij zullen we echter niet alle Pokémon console games meenemen, maar alleen de Pokémon spellen zoals Stadium.

 

We gaan het hier hebben over de volgende games:

  • Pokémon Stadium (N64)
  • Pokémon Stadium 2 (N64)
  • Pokémon Colosseum (GCB)
  • Pokémon XD Gale of Darkness (GCB)
  • Pokémon Battle Revolution (Wii)

Pokémon Stadium

Pokémon Stadium was de allereerste Pokémon game uitgebracht op een console, namelijk op de N64. De game kwam oorspronkelijk uit in Japan op 30 april 1999 en in Europa op 7 april 2000. Voor Pokémon was deze game zeer revolutionair doordat je nu voor het eerst in 3D graphics kon vechten met al je favoriete Pokémon. Het spel bevatte alle 151 Pokémon als speelbare personages. Naast een leuke multiplayer modus om tegen elkaar te vechten in Pokémon battles, was er ook een minigame modus. In deze modus speelde je met vier spelers tegen elkaar in verschillende spelletjes. Ondanks dat Pokémon Stadium geen echte verhaallijn had, was er wel een story mode. In deze modus moest je alle Gym Leaders verslaan. Als je dat was gelukt moest je tegen Mewtwo vechten.

Daarnaast was er ook een stadium modus waarbij je meedeed aan meerdere cups om een echte Pokémaster te worden. Bij het spel werd ook een Pokémon Transfer pack geleverd waarmee je, als die in je controller deed, via Pokémon Stadium Pokémon Red, Blue of Yellow kon spelen. Ook kon je makkelijk in je Pokémon PC box om je Pokémon te ordenen.

Pokémon Stadium 2

Net iets meer dan een jaar na de release van Pokémon Stadium kwam Nintendo met een vervolg op het spel, namelijk Pokémon Stadium  2. Pokémon Stadium 2 kreeg weer dezelfde opbouw als het eerste Pokémon Stadium spel. Zo kon je weer ouderwets vechten tegen elkaar, was er weer een championship modus en was er weer een gedeelte waar je tegen Gym Leaders moest vechten. Het enige echte verschil was het aantal Pokémon.

Toen Pokémon Stadium 2 uitkwam waren ondertussen Pokémon Gold, Silver en Crystal uitgekomen en dus waren ook de Pokémon uit deze games speelbaar. Daarnaast is het mogelijk via je Transfer pack alle Pokémon spellen tot en met Gold, Silver en Crystal te spelen op je N64.

Pokémon Colosseum

Na Pokémon Stadium 2 heeft het weer een tijdje geduurd voordat de volgende Pokémon op een console verscheen. Ondertussen was de Nintendo 64 opgevolgd door Nintendo’s nieuwste console, de GameCube. Na Pokémon Stadium één en twee, waar eigenlijk niet echt een verhaal in zat, is er nu eindelijk een spel met een verhaal.

In dit spel speel je als een voormalig lid van een geheim genootschap dat Pokémon tot hersenloze vechtmachines maakt. Jouw doel is om van trainers deze zogenoemde Shadow Pokémon terug te stelen en ze weer normaal te maken. Zodra je het verhaal hebt uitgespeeld, kan je via de Gamebot Player je Gameboy Advance verbinden met je GameCube om je Pokémon van Ruby en Sapphire over te zetten.

Naast de single-player story mode had deze game natuurlijk ook een ouderwetse multiplayer modus waar je tegen elkaar kon vechten.

Pokémon XD Gale of Darkness

Ongeveer een jaar na de release van Pokémon Colosseum werd Pokémon XD Gale of Darkness uitgebracht. Dit spel gaat eigenlijk door op het verhaal van Pokémon Colosseum. Ook in dit spel is jouw hoofddoel om alle Shadow Pokémon te bevrijden en weer normaal te maken.

Het verhaal speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen in Pokémon Colosseum af. In het begin word je voorgesteld aan het speelbare personage. Al vroeg in het begin, als je met jouw moeders baas gaat praten, vertelt hij je over het begrip Shadow Pokémon. Deze man zal jou ook de Snag Machine geven waarmee je Shadow Pokémon kan vangen en de Aura Reader waarmee je de Shadow Pokémon kan onderscheiden van de normale.

Ook dit spel had een verbindingsmogelijkheid met de Gameboy Advance. Alleen deze was wel uitgebreider vergeleken met zijn voorganger. Naast Ruby en Sapphire kan je dit spel ook verbinden met Emerald, LeafGreen en FireRed. Als je het spel hebt uitgespeeld zal je een Shadow Lugia ontvangen die je, nadat je hem normaal hebt gemaakt, ook kan overzetten naar je Gameboy Advance.

Pokémon Battle Revolution

Na twee hele gave Pokémon console games waar ook nog eens een verhaal in zat kwam Nintendo met Pokémon Battle Revolution voor de Wii. Dit spel ging weer terug naar het principe van de Pokémon Stadium games. Het ging dus enkel om Pokémon Battles.

In de “story” modus moet je als trainer je weg vrij vechten door verschillende colosseums met elk zijn eigen regels, om zo uiteindelijk bij de laatste uit te komen. Om dit gemakkelijker te bereiken heeft Nintendo in het spel een optie gestopt om jouw Pokémon uit Diamond en Pearl te kopiëren, zodat je deze kan gebruiken in Battle Revolution.

Naast de single-player modus heb je natuurlijk ook nog multiplayer. Dit kan online via WiFi waarbij je een tegenstanders trainerskaart kan kopiëren om te gebruiken in offline vs. battles, of natuurlijk door middel van offline battles.

Bij de offline battles is het mogelijk je Pokémon uit Diamond en Pearl te gebruiken, maar ook die van de Trainer Cards die je verzameld via de WiFi optie. Wat ook mogelijk is, is dat je twee Nintendo DS-en verbindt en zo tegen elkaar vecht.

Het spel bevat ook 3 speciale Pokémon die je kan oversturen naar jouw Pokémon Diamond en Pearl spel, namelijk: Pikachu, Electrivire en Magmortar.