Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Week: Anime/Films

tumblr_m8v02oozJw1r7qo39o1_500Als mensen aan Pokémon denken, dan denken ze natuurlijk als eerste aan de games. Maar al snel wordt er ook aan de bekende anime serie gedacht die al vanaf 1997, en in Nederland vanaf 1999, loopt.  Lees hier een terugkijk/review van de anime serie, films en nog veel meer.

 

 

 

De anime serie In het kort:

De anime serie vertelt het verhaal van de jonge Pokémon trainer Ash die ervan droomt ’s werelds beste Pokémon Trainer te worden. Wanneer jonge trainers tien jaar worden, krijgen ze het recht te mogen rondreizen met een starter Pokémon, gekregen van Professor Oak. Echter verslaapt Ash zich die dag en alle starters zijn al ingenomen door andere trainers. Professor Oak heeft gelukkig nog een andere Pokémon, Pikachu genaamd voor Ash. Al snel worden Ash en Pikachu dikke vrienden en reizen ze samen door heel Kanto en nog vele andere regio’s.

what_if_pokemon_anime_style_had_never_changed______by_waniowani-d5zya9x

Ash Ketchum:

Ash is gebaseerd op de speelbare trainer uit de Red, Green en Blue games. Zijn Japanse naam is Satoshi, wat een verwijzing is naar Pokémon bedenker Satoshi Tajiri.

Wat na al die tijd opvalt, is dat Ash na zestien jaar nooit ouder is geworden. Sterker nog in het begin van Pokémon Black en White Best Whishes! wordt gezegd dat Ash (weer) tien jaar is. Hier zijn al vele discussies en theorieën over te vinden op het internet. Van het idee dat Ash eigenlijk in een coma ligt tot het feit dat Ash misschien een wens heeft gedaan bij Pokémon Ho-Oh om nooit ouder te worden.

tumblr_mj40dibgIJ1s3l2j8o1_500

 

Cameos:

Ash en Pikachu hebben door de jaren heen veel reismaatjes gehad, waaronder oud-Gym Leaders Brock en Misty. Ash komt echter op zijn avonturen ook andere ”bekende” trainers tegen. Zo zijn de speelbare boy, girl en rival trainers uit de Pokémon games wel eens in de serie te zien. Aan hen zijn al vaker hele afleveringen gewijd, maar soms zijn ze maar een paar seconden in beeld en moet je goed opletten. Onder veel Pokémon fan is dit een grote frustratie omdat zij deze liever in de hoofdrol van de serie zien staan in plaats van Ash.

tumblr_m2k0wvuW321ru131zo1_500

Silver_in_the_Anime

Films: 

Bijna elk jaar komt er wel eentje uit, een Pokémon film die volledig in het teken staat van een Legendarische Pokémon, met Ash en Co.  in de hoofdrol. De films hebben in het algemeen een beter design en animaties dan de tv serie, maar hebben nog steeds vaak zwakke verhaallijnen. Natuurlijk zijn er een aantal uitzonderingen.

Pokemon_Movies_Boxarts

 

Beoordeling:

De serie  is al voor veel mensen iets nostalgisch geworden en zal na zestien jaar nog zeker lang doorbestaan. Op kwalitatief gebied is de serie zeker vooruit gegaan. Zo zijn de animaties beter, achtergronden strakker en hebben karakters een beter design. Op narratief gebied is deze jammer genoeg hetzelfde gebleven; de serie heeft altijd dezelfde formule voor elke aflevering:

1. Nieuwe stad/dorp
2. Nieuwe Pokémon
3. Ash moet de boel redden

Ook heeft de serie overbodig veel fillers.

Omdat de serie vooral bedoelt is voor een jongere doelgroep, wordt hoofdpersonage Ash nooit ouder gemaakt door de schrijvers. En de verhaallijn wordt simpelweg opnieuw gestart bij elke nieuwe generatie, iets waar veel Pokémon en anime fans een zich enorm aan ergeren. Dezen smeken al jaren om betere verhaallijnen en een Ash die wél ouder wordt. Of de fans uiteindelijk wel gehoord worden in de nieuwe serie van Pokémon X en Y? De tijd zal het leren.

poster

 

 

Black 2 en White 2 Anime Trailer:

Als reclame stunt gaf Nintendo een geanimeerde trailer vrij van de Pokémon games Black 2 en White 2. De reclame zat vol met verbluffende animaties en coole hoofdpersonages. Fans snakten naar meer!

pkmnbw

 

Pokemon Origins:

Iets wat niemand zag aankomen, en waar vele fans al jaren op aan het wachten waren: een serie die zich meer trouw houdt aan de games en die niet om Ash draait. Deze serie, die uit vier aflevering bestaat, vertelt het verhaal van Pokémon Trainer Red die met gekozen starter Charmander door Kanto reist.

De serie heeft een veel betere verhaallijn, animaties en design dan de anime serie en is zeker een must seen. Een minpunt is wel dat vier afleveringen echt te weinig waren voor zo’n groot verhaal. Tien á twaalf afleveringen hadden de games beter kunnen navertellen. Wie weet in de toekomt, dit is tenminste al een goed begin.

 

Pokemon-Origin-Anime-Announce