Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Wii U Review: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Nintendo noemde The Wind Waker HD een experiment voor haar ontwikkelaars, om hen voor te bereiden op een nieuwe Zelda-game voor de Wii U. Heeft dit experiment goed uitgepakt? Lees het in onze review.

Ruim tien jaar terug bracht Nintendo de eerste The Legend of Zelda voor de GameCube uit. Veel fans hadden een game verwacht die nog realistischer dan Ocarina of Time en Majora’s Mask was. Maar in plaats van een realistisch Hyrule kregen we een avontuur op de golven van de Great Sea: The Legend of Zelda: The Wind Waker. Veel fans waren teleurgesteld in de keus van Nintendo, maar ook een groot gedeelte is gaan houden van de ”toon-graphics”. En nu brengt Nintendo deze klassieker nog eens uit, in een moderner en mooier jasje.

the_wind_waker_hd_3

In The Wind Waker voor de GameCube spendeerde je het grootste deel van het spel op de zee. Het reizen van eiland naar eiland was een lange, moeizame tocht. En dan was er nog de omslachtige Triforce-zoektocht. Gelukkig voor ons heeft Nintendo onze gebeden verhoord en wat aanpassingen gemaakt. Zo kan je nu twee keer zo snel over de Great Sea varen met de Swift Sail, die ook meteen de windrichting verandert. Zo hoef je niet voor elke bocht Wind’s Requiem te spelen. De zoektocht naar de Triforce is ook versneld. Je hoeft namelijk niet meer álle stukjes op te takelen uit de diepten van de Great Sea.

wind-waker-hd-controls

De GamePad 00k een erg handige toevoeging aan The Wind Waker. Je kunt altijd van voorwerpen veranderen, kaarten bekijken of zelfs zonder TV spelen. De gyroscoop kan gebruikt worden om een aantal voorwerpen te besturen zonder de richtingstick te gebruiken. Ook worden Wind Waker-liedjes nu altijd afgebeeld op de GamePad, zodat je ze niet uit je hoofd hoeft te leren. Naast deze duidelijke veranderingen heeft het spel een paar zeer kleine aanpassingen. De muziek klinkt echter en voller, waardoor je nog meer kan genieten van de fantastische soundtrack van The Wind Waker.

the-legend-of-zelda-wind-waker-hd-3

Maar naast deze leuke toevoegingen blijft het The Wind Waker die we al kenden. Het grote ”wauw”-effect dat Ocarina of Time 3D bracht, is hier in mindere mate. Alleen textures hebben een update gekregen, wat jammer is want sommige animaties en personages hadden ook wel een update kunnen hebben. De Wii U had meer aangekund. Als je het origineel al eens hebt gespeeld, is er niet echt een reden het spel nog eens te spelen. Voor nieuwkomers is The Wind Waker HD wel een echte aanrader, want net als tien jaar terug is het nog steeds een zeer mooi spel.

– Geen grote vernieuwingen
– Geen updates voor personages of animaties

+ Prachtige HD-graphics
+ GamePad brengt leuke toevoegingen
+ Je speelt sneller door het spel heen

Cijfer: 8.3