Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vijfentwintig jaar ‘Nintendo Power Magazine’

1Het allereerste Nintendo Power Magazine dat werd gepubliceerd was in Juli/Augustus 1988, met de NES game Super Mario Bros afgebeeld op de cover. Het was één van de langstlopende video-game magazines in de verenigde staten en Canada, en was Nintendo’s officiële magazine in Noord-Amerika.

Vanaf het begin legde Nintendo Power de focus van het blad op het voorzien van game strategieën, tips en tricks en previews van naderende game-releases. Na twintig jaar direct van Nintendo afkomstige publicaties, was het blad de ultieme bron voor gedetailleerde info en inside informatie dat gelijk geleverd werd door de programmeer-teams. Het resultaat was dat NP de reputatie kreeg dé bron te zijn  voor alles wat met Nintendo te maken had, en een minder traditionele aanpak ontwikkelde dan andere magazines.

1

Nintendo Power begon als Nintendo Fun Club in 1988, maar werd al na zeven uitgaves uit de schappen gehaald en werd de naam omgedoopt in Nintendo Power. De eerste uitgave werd 3.6 miljoen keer gekopieërd. Het blad was ontstaan om reviews voor games te publiceren die geproduceerd werden door bedrijven als Konami en Capcom en licenties van Nintendo kregen.

In de beginjaren ’90 gebruikte NP een unieke en erg dure promotie door een gratis kopie aan elke nieuwe member te geven van de nieuwe NES game Dragon Quest. De promotie was een poging van Nintendo om nog wat geld te verdienen aan Dragon Warrior, (Dragon Quest in Japanwelke niet zo goed verkocht als Nintendo had gehoopt. Daardoor bleef het bedrijf met erg veel onverkochte cartridges zitten. De promotie zorgde ervoor dat  Nintendo van de onverkochte merchandise af was, en NP kreeg er duizenden nieuwe leden bij.

“Lets Read Nintendo Power #1”

Toen de SNES werd gereleased begon NP met comic-verhalen gebaseerd op Super Mario World en The Legend of Zelda: A Link To The Past. Nadat deze  eindigden werden ze vervangen door vergelijkbare comic-verhalen gebaseerd op Star Fox, Super Metroid, en later, toen de N64 uitkwam, games zoals Star Wars: Shadows of the Empire en Blast Corps. Ook comics gebaseerd op de geänimeerde series van Pokémon en Kirby: Right Back At Ya kwamen regelmatig voorbij.

In de uitgaves 196 t/m 200 publiceerde NP een “Top 200” game-lijst. In elke uitgave werden er telkens veertig onthuld. In uitgave 200 bestond de top vijf uit, van boven naar beneden, Super Mario 64, The Legend of Zelda: The Wind Waker, The Legend of Zelda: A Link To The Past, Resident Evil 4 en op de eerste plaats The Legend of Zelda: Ocarina of time.

In uitgave 206 begon NP met een pagina dat Super Smash Bros. Brawl Wii Smash Files heette, om daarmee aangekondigde characters in Super Smash Bros. Brawl te zetten. De pagina was plotseling verdwenen, lang voordat de game werd gereleased.

Op 19 september 2007 kondigde Nintendo officiëel aan dat de magazine uitgever Future Us Nintendo Power ging uitgeven. De eerste uitgave van de nieuwe uitgever werd officiëel gereleased in oktober, als issue 222 (december 2007). Futute Us onthulde tevens dat er nu dertien uitgaves per jaar zouden verschijnen. De extra dertiende uitgave werd een feestdagen bonus issue.

Toen uitgave 231 verscheen in augustus 2008 vierde Nintendo Power z’n twintigste verjaardag en maakten zij een lijst met de top twintig games van elke console en handhelds van Nintendo, en de beste was voor de geflopte Virtual Boy.

NP285_Editors

Nintendo Power’s allerlaatste uitgave (issue 285) verscheen in december 2012. De cover werd opgesierd door kleimodellen van Mario en Bowser voor de promotie van Mario Bros. U,  en als hommage aan de kleimodellen van Mario en Wart, die in de allereerste uitgave van NP de cover sierden om Super Mario Bros 2. te promoten. De laatste magazine bevatte twintig pagina’s met Wii U reviews, en ook specials. Hieronder een lijst van de specials.

  • Nintendo Power’s all-time favoriete games: een lijst van NP’s top 285 Nintendo games ever.
  • “Great Moments in Power: A compilation of Nintendo Power history”.
  • Power Players: Reflections from former and current Nintendo writers.
  • Een speciale poster dat elke Nintendo Power cover toonde, behalve de subcription Edition covers.
NINTENDO POWER Magazine Covers. Alle jaargangen en uitgaves.